Αίθουσα ΣύνταξηςΕπικαιρότητα

Με καθυστέρηση τριών ημερών η ανακοίνωση της «Εγνατία Οδός Α.Ε.»

Με τρεις ημέρες καθυστέρηση ανακοίνωσε «Εγνατία Οδός Α.Ε.» την παράταση της διακοπής κυκλοφορίας στον βόρειο κλάδο (με κατεύθυνση προς Ηγουμενίτσα) της σήραγγας «Μαλακάσι Α’».

Αυτό που προκαλεί εντύπωση, είναι η αναφορά ότι η απόφαση ελήφθη την Κυριακή 21 Απριλίου, έπειτα από επίσκεψη στο σημείο του υφυπουργού Υποδομών Νίκου Ταχιάου, του προέδρου της Εγνατία Οδός ΑΕ Γιώργου Κωνσταντόπουλου και του διευθύνοντος συμβούλου της Εγνατία Οδός ΑΕ Κωνσταντίνου Κουτσούκου, όταν το αίτημα κατατέθηκε ήδη από την Παρασκευή στην Αστυνομική Διεύθυνση Ιωαννίνων, που ανακοίνωσε την παράταση των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στο σημείο με αμφιδρόμηση της κυκλοφορίας μεταξύ των χ.θ. 115+300 και 116+700, έως και τη Μ. Τετάρτη 1 Μαΐου.
Στην ανακοίνωση, αναφέρεται ότι αποφασίστηκε η συνέχιση των εργασιών συντήρησης των επιφανειακών φθορών στη σήραγγα, χωρίς να διαπιστωθεί κάτι σημαντικό στη στατικότητα της σήραγγας από την ολοκλήρωση των εργασιών ελέγχου των εμπειρογνωμόνων. Τονίζεται, ακόμη, ότι θα δρομολογηθεί και ό,τι άλλο απαιτεί η συντήρηση της σήραγγας.