Αίθουσα ΣύνταξηςΕπικαιρότητα

Σύντομα η επανέναρξη του διαλόγου για το στρατόπεδο Βελισσαρίου

Την εκκίνηση του διαλόγου του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης με τη νέα δημοτική αρχή για την παραχώρηση του στρατοπέδου Βελισσαρίου στον Δήμο Ιωαννιτών, προαναγγέλλει ο Πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας.

Ο κ. Τασούλας δέχθηκε σήμερα στο γραφείο του τον υφυπουργό Εθνικής Αμύνης Ιωάννη Κεφαλογιάννη, αρμόδιο για θέματα αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας των Ενόπλων Δυνάμεων, προκειμένου να τον ενημερώσει για θέματα της αρμοδιότητάς του, με το θέμα της παραχώρησης του στρατοπέδου Βελισσαρίου να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή ενδιαφέροντος. «Το Υπουργείο Εθνικής Αμύνης ξεκινάει σύντομα συνεννοήσεις με τη νέα δημοτική αρχή Ιωαννίνων, προκειμένου να εξευρεθεί η αμοιβαία βέλτιστη λύση για το θέμα του στρατοπέδου Βελισσαρίου, με δεδομένη τη σύμφωνη γνώμη του ΓΕΣ για αποδέσμευση του μεγαλύτερου μέρους του στρατοπέδου. Ήδη το γραφείο του υφυπουργού έχει επικοινωνήσει προς τούτο με το γραφείο του δήμαρχου Θωμά Μπέγκα», αναφέρεται σε δελτίο τύπου από το γραφείο του Προέδρου της Βουλής.
Συζήτηση υπήρξε και για τη δημιουργίας του Πάρκου Ιστορίας στο Καλπάκι, με στόχο την ανάπτυξη του στρατιωτικού τουρισμού στην ευρύτερη περιοχή. Όπως έγινε γνωστό, σύντομα θα υπογραφεί μεταξύ του Δήμου Πωγωνίου και του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης το μνημόνιο συνεργασίας για την ανάπτυξη του στρατιωτικού τουρισμού στο Καλπάκι, με δεδομένο πως από τις 15 Απριλίου το τελικό σχέδιο του τέθηκε υπόψιν του Υπουργείου και αναμένεται σύντομα η οριστική του κατάρτιση. Ο κ. Τασούλας ευχαρίστησε τον Ι. Κεφαλογιάννη για την ενημέρωση και ζήτησε οι διαδικασίες και για τα δύο θέματα να προχωρήσουν με ρυθμούς αποτελεσματικούς και σε πνεύμα συνεργασίας με τους αυτοδιοικητικούς φορείς.

Ενημέρωση για την ανασκαφή στο Βουλευτήριο της Δωδώνης

Ο Πρόεδρος της Βουλής δέχθηκε, επίσης σήμερα, στο γραφείο του την επίτιμη έφορο Αρχαιοτήτων Βαρβάρα Παπαδοπούλου, που διευθύνει τη συστηματική ανασκαφή στο Βουλευτήριο της Δωδώνης, επικεφαλής ερευνητικής ομάδας. Την ανασκαφή αυτή ως γνωστόν χρηματοδοτεί η Βουλή των Ελλήνων. Η κ. Παπαδοπούλου ενημέρωσε τον Κ. Τασούλα για τις μέχρι τώρα εργασίες, για τις νέες εργασίες διαμόρφωσης στη στοά του κτηρίου, για την ολοκλήρωση της αρχιτεκτονικής και στατικής προμελέτης, σχετικά με την αναστήλωση του Βουλευτηρίου και τις ψηφιακές αναπαραστάσεις του σημαντικού και εμβληματικού αυτού μνημείου του ευρύτερου αρχαιολογικού χώρου της Δωδώνης.
Ο κ. Τασούλας συνεχάρη την κ. Παπαδοπούλου και την ερευνητική ομάδα, παρέχοντας τη διαβεβαίωση πως η Βουλή θα συνεχίσει τη συνδρομή της, ώστε σύντομα, χάρη στη μερική αναστήλωση του κτηρίου και τη διαμόρφωση του εσωτερικού του χώρου, να μπορεί να γίνει κατανοητή και στους επισκέπτες η αρχική λειτουργία του.

Βουλευτήριο Δωδώνης – Ψηφιακή αναπαράσταση

Σχετικά άρθρα

Σε αναζήτηση συναίνεσης για το στρατόπεδο Βελισσαρίου

Κ. Τασούλας: «Την Κυριακή δεν ψηφίζουμε για αντιπολίτευση, ψηφίζουμε για κυβέρνηση»

Τουλάχιστον τρεις βουλευτές λέει ο Κ. Τασούλας