Αίθουσα ΣύνταξηςΕπικαιρότητα

«Πύργος της Βαβέλ» με τη σήραγγα στο Μαλακάσι

Χαρακτήρα φαρσοκωμωδίας τείνει να αποκτήσει η υπόθεση με τη σήραγγα Μαλακασίου της Εγνατίας Οδού, με το Υπουργείο Υποδομών να διαβεβαιώνει ότι δεν υφίσταται κανένα πρόβλημα, αλλά την ίδια στιγμή η «Εγνατία Οδός ΑΕ» να ζητά να παραμείνει εκτός κυκλοφορίας μέχρι την 1η Μαΐου.

Επίσημη ενημέρωση δεν υπάρχει, βέβαια, ούτε από το Υπουργείο Υποδομών ούτε από την «Εγνατία Οδό ΑΕ» από την προηγούμενη Παρασκευή 12 Απριλίου, ημέρα που αποφασίστηκε να κλείσει η σήραγγα, προκειμένου να γίνει προληπτικός έλεγχος, αν και δε διαπιστώθηκε στατική ανεπάρκεια της κατασκευής κατά την αυτοψία που προηγήθηκε.
Η απόφαση για διακοπή της κυκλοφορίας στον βόρειο κλάδο των δίδυμων σηράγγων «Μαλακάσι Α» με κατεύθυνση προς Ηγουμενίτσα είχε ισχύ μέχρι σήμερα και αναμενόταν η άρση της απόφασης, με γνώμονα και την αίσθηση που δημιούργησε η ανακοίνωση του Προέδρου της Βουλής Κώστα Τασούλα μετά τη συνάντησή του με τον υφυπουργό Υποδομών Νικόλαο Ταχιάο, ο οποίος του έκανε γνωστό ότι από τα μέχρι τώρα στοιχεία ελέγχου δεν προκύπτει στατική ανεπάρκεια της σήραγγας.
Και ενώ όλοι ανέμεναν την απόδοση της σήραγγας ξανά στην κυκλοφορία, λίγο πριν τις 4 το απόγευμα εκδόθηκε απόφαση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ιωαννίνων με την οποία παρατείνεται το χρονικό διάστημα των προσωρινών κυκλοφοριακών ρυθμίσεων
μέχρι και την Τετάρτη 1 Μαΐου, μετά από έγγραφο της «Εγνατία Οδός ΑΕ». Με απλά λόγια, για μία σήραγγα, στην οποία διαβεβαιώνεται ότι όλα είναι καλά και έκλεισε για προληπτικό έλεγχο, ώστε να διαλυθούν οι ανησυχίες που προκάλεσε η αναφορά του περιφερειάρχη ότι υπάρχει κίνδυνος κατάρρευσης, ο έλεγχος θα διαρκέσει 20 μέρες, αν φυσικά δε ζητηθεί και νέα παράταση.
Το τοπίο θα κληθεί να ξεκαθαρίσει ο υφυπουργός Υποδομών Νίκος Ταχιάος, ο οποίος θα βρεθεί την Κυριακή στα Γιάννενα και στη 1 το μεσημέρι θα επισκεφθεί το διοικητήριο της Περιφέρειας Ηπείρου. Επίσκεψη, που αυτή τη φορά ανακοινώθηκε επίσημα από την Περιφέρεια, σε αντίθεση με την αυτοψία στη σήραγγα Μαλακασίου, για την οποία ενημέρωση και πρόσκληση των δημοσιογράφων δεν υπήρχε ούτε από την Περιφέρεια, ούτε από το Υπουργείο, ούτε από την «Εγνατία Οδό Α.Ε.».

Σχετικά άρθρα

Για λόγους ελαφριάς συντήρησης η παράταση της διακοπής κυκλοφορίας

Αποστόλης Τζελέτας

Αποδίδεται ξανά στην κυκλοφορία η σήραγγα στο Μαλακάσι

Αποστόλης Τζελέτας

Δεν πείθουν οι έως τώρα εξηγήσεις για το κλείσιμο της σήραγγας