ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Με χαρακτήρα δημοψηφίσματος οι ευρωεκλογές

«Η αντίστροφη μέτρηση για την κυβέρνηση έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό και θα είναι μη αναστρέψιμη, θα εκδηλωθεί σε όλες τις κάλπες, με όλα τα σενάρια, είτε είναι πρώτα οι εθνικές εκλογές είτε οι ευρωεκλογές είτε ταυτόχρονα», τόνισε η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, που θα είναι υποψήφια στις επικείμενες ευρωεκλογές.

Η κ. Ασημακοπούλου, στο πλαίσιο της περιοδείας της ενόψει των ευρωεκλογών του Μαΐου, βρέθηκε στα Γιάννενα και άσκησε σκληρή κριτική στην κυβέρνηση, κάνοντας λόγο για την «χειρότερη κυβέρνηση της μεταπολίτευσης».

«Ας μην κοροϊδευόμαστε, αν γίνουν πρώτα οι ευρωεκλογές, θα έχουν τον χαρακτήρα εθνικών εκλογών. Εγώ πολύ θα ήθελα να κάνουμε την καλή κουβέντα για το μέλλον της Ευρώπης, γιατί είναι το μεγάλο διακύβευμα, αλλά αν γίνουν πρώτα οι ευρωεκλογές, θα έχουν τον χαρακτήρα δημοψηφίσματος με διακύβευμα να φύγει η χειρότερη κυβέρνηση της μεταπολίτευσης», σημείωσε χαρακτηριστικά, ενώ τόνισε πως η Νέα Δημοκρατία και ο πρόεδρός της Κ. Μητσοτάκης έχουν ένα πλήρες πρόγραμμα για την ανάπτυξη της οικονομίας, με προτεραιότητα τη μείωση φόρων, προκειμένου να έλθουν επενδύσεις.

«Ο κ. Τσίπρας έχει προσφέρει μόνο ψέματα φόρους και εθνικές πίκρες. Μέλημά μας το επόμενο διάστημα είναι να βγάλουμε προς τα έξω εποικοδομητικές προτάσεις. Το πρώτο πράγμα που χρειάζεται, είναι η μείωση των φόρων, για να έρθουν επενδύσεις και να ανασάνει η οικονομία και αυτό το ξέρουν ο κ. Μητσοτάκης και όλα τα στελέχη μας», ανέφερε.

Σε ό,τι αφορά την επιλογή της να στραφεί στην Ευρωβουλή, η κ. Ασημακοπούλου σημείωσε ότι είναι κέντρο λήψης αποφάσεων, σημαντικών για τη ζωή μας, την καθημερινότητα μας, τα εθνικά μας θέματα και την εφαρμογή συμφωνιών, όπως αυτή των Πρεσπών. «Το Ευρωκοινοβούλιο χρειάζεται δυνατές και καθαρές φωνές. Τι να μας πει ο κ. Τσίπρας και οι συν αυτώ για την Ευρώπη, που πήγαν να μας βγάλουν σε μια νύχτα…», σημείωσε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε και την οικονομική στήριξη της χώρας μέσω των ευρωπαϊκών προγραμμάτων.

«Δεν μπορούμε να αφήσουμε αυτή τη μάχη έτσι. Είναι με σταυρό και ευελπιστώ ότι οι άνθρωποι εδώ θα με τιμήσουν και θα με στείλουν να τους εκπροσωπήσω στην Ευρωβουλή», σημείωσε η κ. Ασημακοπούλου, η οποία πριν την εμπλοκή της με τα αυτοδιοικητικά στον δήμο Ιωαννιτών, δραστηριοποιούνταν επαγγελματικά στις Βρυξέλλες.

Μια καλή κουβέντα για όλους

Ερωτηθείσα για τις εκλογές στον δήμο Ιωαννιτών και τη διάσπαση στον χώρο της κεντροδεξιάς, με τρεις παρατάξεις που έχουν κοινή πολιτική αναφορά, η κ. Ασημακοπούλου αναφέρθηκε στους τρεις επικεφαλής.

Σε ό,τι αφορά την Τ. Καλογιάννη, που είναι η επιλογή του κόμματος, σημείωσε ότι είναι εξαιρετική αντιπεριφερειάρχης, που έχει επιδείξει σημαντικό έργο. Σημείωσε τις οικογενειακές σχέσεις με τον Άρη Μπαρτζώκα, τον οποίο, όπως είπε, «ξέρω από παιδί», ενώ αναγνώρισε ότι ο Ν. Γκόντας την ανέδειξε, ορίζοντας την αντιδήμαρχο και δήλωσε περήφανη για το έργο της τότε δημοτικής αρχής. «Μακριά από μένα η αχαριστία», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Η κ. Ασημακοπούλου τόνισε πως η πολυδιάσπαση του χώρους οφείλεται στον νέο εκλογικό νόμο και την απλή αναλογική, που «η κυβέρνηση το έκανε από πρόθεση για να υπάρχει αυτή η πολυδιάσπαση και ακυβερνησία στα τοπικά όργανα», ενώ σημείωσε πως θα πρέπει να υπάρξει ενότητα.

«Πιστεύω ότι οι όλοι οι Νεοδημοκράτες και όλες οι Νεοδημοκράτισσες θα πρέπει να είναι ενωμένοι για τις μεγάλες μάχες των εκλογών και ευρωεκλογών, που έχουμε μπροστά μας. Όσες υποψηφιότητες και αν υπάρχουν, όσες πληγές και αν ανοίξουν, θα πρέπει όλοι μαζί να τις επουλώσουμε και να είμαστε μια γροθιά απέναντι στον κοινό μας εχθρό που είναι η κυβέρνηση Τσίπρα», σημείωσε.

Σχετικά άρθρα

ΝΔ – Ο Κ. Σκρέκας υπεύθυνος για τον προεκλογικό αγώνα στην Ήπειρο

Αισιοδοξία ότι θα είναι στη όχθη των νικητών

Ισχυρό άρωμα Ηπείρου στα ευρωψηφοδέλτια