ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Κάλεσμα για ισχυροποίηση του ΚΚΕ από τον Δ. Κουτσούμπα

Κάλεσμα συμπόρευσης με το ΚΚΕ τόσο στις εκλογικές όσο και στις καθημερινές μάχες απεύθυνε από τα Γιάννενα ο γενικός γραμματέας του κόμματος Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος μίλησε σε μια μεγάλη πολιτική συγκέντρωση στο συνεδριακό κέντρο του ξενοδοχείου Du Lac, ανήμερα της επετείου απελευθέρωσης της πόλης από τον τουρκικό ζυγό.

Μια ημερομηνία, που μάλλον δεν επελέγη τυχαία, με τον κ. Κουτσούμπα να σημειώνει στην αρχή της ομιλίας του πως ο λαός μας έχει γράψει ηρωικές σελίδες στην ιστορία του, αλλά την πιο λαμπρή σελίδα του στη σύγχρονη ιστορία του δεν την έχει γράψει ακόμα. «Κι αυτή θα γράφει με μεγάλα γράμματα “απελευθέρωση από τα δεσμά του κεφαλαίου και των ιμπεριαλιστικών δεσμών για την εργατική εξουσία”», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ως στόχο στις εκλογικές μάχες έθεσε να δοθεί ενιαία απάντηση στην ενιαία επίθεση που έχει εξαπολύσει η ΕΕ, το κεφάλαιο, οι κυβερνήσεις και τα κόμματά τους, καθώς και οι εκπρόσωποι όλων αυτών στους δήμους και τις περιφέρειες. «Κι αυτό μπορεί να γίνει μόνο με την ισχυροποίηση του ΚΚΕ παντού και στις τοπικές εκλογές, και στις ευρωεκλογές και στις βουλευτικές», σημείωσε, προσθέτοντας πως ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ στήνουν το νέο κάλπικο δίπολο με νέα ψεύτικα διλήμματα για να εγκλωβίσουν την αγανάκτηση, τη δυσαρέσκεια του λαού στα όρια του συστήματος.
Απευθυνόμαστε σε όλους όσοι έχουν απογοητευτεί από το ΣΥΡΙΖΑ, δεν έχουν και εμπιστοσύνη στη ΝΔ και τα άλλα κόμματα. Τώρα μπορούμε να κάνουμε ένα αποφασιστικό βήμα μπροστά. Μπορούμε να δυναμώσουμε τον πόλο της αντίστασης, της ελπίδας και της προοπτικής για το λαό, που θα μπει σφήνα στο δίπολο ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ. Γιατί αντίπαλος “πόλος”, ελπιδοφόρος “πόλος”, στο σημερινό κάλπικο διπολισμό είναι μόνο ένα ΚΚΕ, παντού πολύ πιο ισχυρό», υπογράμμισε.
Μιλώντας ειδικότερα για την Ήπειρο, ανέφερε πως δεν είναι δυνατόν η καπιταλιστική ανάπτυξη να βγάλει την Ήπειρο από τη λίστα των φτωχότερων περιφερειών της ΕΕ κι από αυτή με τη μεγαλύτερη ανεργία, τονίζοντας πως η φτώχεια στην περιοχή δεν εμφανίστηκε με την καπιταλιστική κρίση.
«Ούτε φυσικά η εξόρυξη υδρογονανθράκων, η ανάπτυξη των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, η έλευση φυσικού αερίου στην Ήπειρο ή η αξιοποίηση της γεωθερμίας, μπορούν να δώσουν διέξοδο στα λαϊκά προβλήματα. Το αντίθετο. Τα μεγάλα μονοπώλια στο κλάδο της ενέργειας θα ωφεληθούν μέσα και από το στόχο της προσαρμογής στην παραπέρα “απελευθέρωση” της ενέργειας, αλλά και της μείωσης του ενεργειακού κόστους των μεγάλων επιχειρήσεων της περιοχής, ενώ θα παραμένουν τα ακριβά τιμολόγια για τα νοικοκυριά και τους φτωχούς αγρότες και κτηνοτρόφους», πρόσθεσε.
Το τελευταίο μέρος της ομιλίας του αφορούσε τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, με τον γενικό γραμματέα του ΚΚΕ να αποτιμά θετικά τη θητεία όσων εκλέχθηκαν με τα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης . «Έδρασαν με τα αιτήματα του εργατικού λαϊκού κινήματος, εναντιώθηκαν σε όλες τις πλευρές της αντιλαϊκής πολιτικής των κυβερνήσεων. Με σειρά από αγωνιστικές κινητοποιήσεις πρόβαλαν τα λαϊκά προβλήματα, απέσπασαν κατακτήσεις, έδωσαν ανάσα και κουράγιο στο λαό», τόνισε και εμφανίστηκε αισιόδοξος για το αποτέλεσμα και στις αυτοδιοικητικές εκλογές, κάνοντας ονομαστικές αναφορές στον υποψήφιο περιφερειάρχη Γιώργο Πρέντζα και στην υποψήφια δήμαρχο Ιωαννίνων Όλυ Τσουμάνη.
Εκτός των δύο, παρόντες στην εκδήλωση ήταν και οι υποψήφιοι δήμαρχοι Ζίτσας Γιώργος Λωρίδας, Βόρειων Τζουμέρκων Λεωνίδας Λεοντάρης, Δωδώνης Τάσος Τόκας, Κόνιτσας Τάκης Σδούκος και Πωγωνίου Πάνος Καραγιάννης.

Σχετικά άρθρα

Εκδήλωση της Κ.Ο. Ιωαννίνων του ΚΚΕ για την υγεία

ΚΚΕ – Συγκέντρωση ενόψει ευρωεκλογών

Ν. Έξαρχος – Υπέρ μιας ενιαίας σχέσης εργασίας για τους πυροσβέστες