Αίθουσα ΣύνταξηςΕπικαιρότητα

Επιλέγουν υποψηφίους τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Στο ποσοστό των εθνικών εκλογών βάζει τον πήχη των ευρωεκλογών ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, που ανοίγει τις κάλπες των προκριματικών εκλογών για την ανάδειξη της πλειοψηφίας των υποψηφίων ευρωβουλευτών του.

Πρόκειται για μια πρωτόγνωρη διαδικασία εκλογής των υποψηφίων από τη βάση, που θα διεξαχθεί την ερχόμενη Κυριακή 14 Απριλίου σε όλη τη χώρα, προκειμένου οι εκλεγέντες και ο μικρός αριθμός υποψηφίων, που θα επιλέξει ο πρόεδρος Στέφανος Κασσελάκης, να παρουσιαστούν στις 18 Απριλίου.
Για την Ήπειρο, η εκδήλωση παρουσίασης των υποψηφίων στις προκριματικές εκλογές για την τελική συγκρότηση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. θα γίνει από τη Νομαρχιακή Επιτροπή Ιωαννίνων αύριο Τετάρτη, στις 7 το απόγευμα, στην αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου «The Lake», στην περιοχή της Λιμνοπούλας. Για πρώτη φορά επίσης θα «ανοίξει» και μητρώο φίλων του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., οι οποίοι θα μπορούν να ψηφίσουν.
Ενόψει των ευρωεκλογών, ο συντονιστής της Ν.Ε. Ιωαννίνων Βασίλης Οικονόμου σημείωσε πως ο ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. ζητά τη θετική ψήφο των πολιτών, προτάσσοντας δέκα μεγάλους στόχους για την πορεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αυτοί είναι οι στρατηγική αυτονομία της Ευρώπης, αντιφασιστική Ευρώπη – φραγμός στο μίσος της ακροδεξιάς, δίκαιη και βιώσιμη ανάπτυξη για να μην επιστρέψει η λιτότητα, δίκαιη πράσινη μετάβαση, κοινωνική Ευρώπη με δίκαιο μετασχηματισμό της αγοράς εργασίας, εξάλειψη της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού, Ευρώπη της ισότητας και των δικαιωμάτων, Ευρώπη χωρίς ψηφιακές ανισότητες στην εποχή της τεχνητής νοημοσύνης, ευρωπαϊκή μεταναστευτική πολιτική με πραγματική αλληλεγγύη και δημοκρατική Ευρώπη.
Το μέλος της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής του κόμματος Λίλα Σουλελέ σημείωσε την καινοτομία της διαδικασίας λήψης των αποφάσεων από τη βάση και πρόσθεσε, ερωτηθείσα σχετικά, πως στόχος είναι το εκλογικό ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ στις εθνικές εκλογές του 2023. Τόνισε δε πως πρέπει οι πολίτες –σε όλα τα κράτη-μέλη – να αντιμετωπίσουν τις εκλογές ως εθνικές εκλογές, με δεδομένες τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ευρώπη, τον πόλεμο στην Ουκρανία, την οικονομία δυσπραγία, την έλλειψη πολιτικής ηγεσίας και αμυντική πολιτικής.

Οι προκριματικές εκλογές

Εννέα είναι οι υποψήφιοι για υποψήφιοι ευρωβουλευτές στην Ήπειρο. Πρόκειται για τον μηχανικό Η/Υ και πληροφορικής Ιωάννη Ανδρίκο, τον αν. προϊστάμενο Τμήματος Προγραμματισμού & Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Δήμου Ηγουμενίτσας Παντελή Καραπιπέρη, τον πρώην βουλευτή Θεσπρωτίας Μάριο Κάτση, τον ιατρό και διδάκτορα Πανεπιστημίου Νικόλαο Κώτση, το στέλεχος επιχείρησης Γιώργο Λαμπρακούλη, τον ιδιοκτήτη ραδιοφωνικού σταθμού Βασίλειο Μούκα, τον νομικό – στέλεχος επιχείρησης Βασίλειο Μπότσιο, τη δημόσια υπάλληλο Αγγελική Νάτση και τον λέκτορα πανεπιστημίου της Β. Ιρλανδίας Δημήτριο Παππά.
Τα μέλη και οι φίλοι του κόμματος θα ψηφίζουν με ένα σταυρό, ενώ ένας είναι και ο υποψήφιος που θα αναδειχθεί από την Ήπειρο στο ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος.
Η εκλογική διαδικασία θα διεξαχθεί από τις 8 το πρωί έως τις 8 το βράδυ με δυνατότητα παράτασης. Στην ΠΕ Ιωαννίνων, όπως ανακοίνωσε η αν. συντονίστρια της Νομαρχιακής Επιτροπής Ελένη Κολοκούρη, θα λειτουργήσουν δύο εκλογικά τμήματα στο Εθνικό Στάδιο «Ζωσιμάδες», καθώς επίσης στο ΚΕΠ στο πρώην Δημαρχείο Πεδινής, στο πρώην Δημαρχείο Κατσικά, στο πρώην Δημαρχείο Ζίτσας στην Ελεούσα, στο Δημαρχείο Κόνιτσας και στα Γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στον Παρακάλαμο.

Σχετικά άρθρα

ΝΔ – Ο Κ. Σκρέκας υπεύθυνος για τον προεκλογικό αγώνα στην Ήπειρο

Αισιοδοξία ότι θα είναι στη όχθη των νικητών

Ισχυρό άρωμα Ηπείρου στα ευρωψηφοδέλτια