Αίθουσα ΣύνταξηςΕπικαιρότητα

Καταγγελία για σεξουαλική κακοποίηση σε εκδρομή στα Γιάννενα

Θύμα σεξουαλικής κακοποίησης από συμμαθητές του κατήγγειλε ότι έπεσε ένας 15χρονος μαθητής Γυμνασίου από το Πήλιο, κατά τη διάρκεια τριήμερης σχολικής εκδρομής στα Γιάννενα.

Η καταγγελία έγινε από τον πατέρα του 15χρονου στο Αστυνομικό Τμήμα Νοτίου Πηλίου μετά την ολοκλήρωση της σχολικής εκδρομής, με τις αστυνομικές αρχές στα Γιάννενα να μην έχουν δεχθεί καμία αναφορά.
Σύμφωνα με όσα κατήγγειλε ο πατέρας, το περιστατικό συνέβη μετά τα μεσάνυχτα της περασμένης Παρασκευής και όταν οι μαθητές Β’ και Γ’ Γυμνασίου επέστρεψαν στο ξενοδοχείο, όπου διέμεναν, μαζί με συνοδούς και καθηγητές, που συμμετείχαν στην εκδρομή. Όπως ανέφερε ο πατέρας στην αστυνομία, o 15χρονος γιος του, ενώ κοιμόταν μόνος, καθώς ο συγκάτοικός του περιφερόταν στο ξενοδοχείο και η πόρτα του δωματίου ήταν κλειστή, ξύπνησε από μια έντονη πίεση που αισθάνθηκε από χέρι στον πρωκτό του και είδε δίπλα και πάνω στο κρεβάτι του μαθητή της Γ’ Γυμνασίου του ιδίου σχολείου να γελάει, ενώ στο έτερο κρεβάτι βρίσκονταν δύο ακόμη μαθητές της Γ’ Γυμνασίου του ιδίου σχολείου, οι οποίοι γελούσαν με τις πράξεις του.
Άμεσα ενημερώθηκε η Εισαγγελέας Υπηρεσίας ανηλίκων καθώς και οι γονείς των ανήλικων δραστών, οι οποίοι και μετέβησαν στο Τμήμα, ενώ οι τρεις 15χρονοι συνελήφθησαν. Ωστόσο δε συνελήφθησαν οι γονείς των ανήλικων δραστών, καθώς οι 15χρονοι δεν ήταν υπό την ευθύνη τους και κλήθηκε να εξεταστεί και η διευθύντρια του Γυμνασίου.
Το θύμα θα υποβληθεί σε ιατροδικαστική εξέταση.