Αίθουσα ΣύνταξηςΕπικαιρότητα

Ευχαριστίες από το Πανεπιστήμιο, καταγγελίες από την ΚΝΕ

Θερμές και ειλικρινείς ευχαριστίες στο Πυροσβεστικό Σώμα για την άμεση κινητοποίηση των δυνάμεών του και την έγκαιρη παρέμβαση του στην κατάσβεση της φωτιάς, που προκλήθηκε σε δωμάτιο των Φοιτητικών Κατοικιών της Πανεπιστημιούπολης, εκφράζουν η πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Άννα Μπατιστάτου, το Συμβούλιο Διοίκησης και οι αντιπρυτάνεις.

«Η συμβολή των πυροσβεστικών δυνάμεων υπήρξε καθοριστική για τον περιορισμό της φωτιάς και την ασφαλή απομάκρυνση των φοιτητών και φοιτητριών», σημειώνουν, εκφράζοντας ιδιαίτερες ευχαριστίες στον υποδιοικητή του 1ου Πυροσβεστικού Σταθμού, αντιπύραρχο Χρήστο Πάνου, ο οποίος συντόνισε την επιχείρηση, στον διοικητή της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Ηπείρου, αρχιπύραρχο Κωνσταντίνο Τσιώπο και στον Συντονιστή Επιχειρήσεων Ηπείρου, Δυτ. Μακεδονίας και Νήσων του Πυροσβεστικού Σώματος, υποστράτηγο Χριστόφορο Μπόκα, καθώς και στους πυροσβέστες, που εκτέλεσαν το καθήκον τους με επαγγελματισμό και αφοσίωση.
Την ίδια στιγμή συνεχίζονται οι καταγγελίες για τα συστήματα πυροπροστασίας και τις διαδικασίες εκκένωσης, με τη σκυτάλη να παίρνει η Τ.Ο. ΑΕΙ Ιωαννίνων της ΚΝΕ. «Την ίδια ώρα που η Περιφέρεια δίνει εκατομμύρια ευρώ στο Τεχνολογικό Πάρκο, που βρίσκεται ακριβώς δίπλα από τις εστίες, για να πλουτίζουν οι επιχειρηματικοί όμιλοι, για τις ανάγκες των φοιτητών δίνονται ψίχουλα. Την ίδια ώρα που το Πανεπιστήμιο δεν αφήνει τους εστιακούς φοιτητές να πάρουν πτυχίο, αν δεν αποπληρώσουν το χαράτσι των 40 ευρώ που επιβάλλει ο εσωτερικός κανονισμός, είναι ανίκανο να τους παρέχει αξιοπρεπείς και ασφαλείς συνθήκες διαβίωσης, σε σημείο που συμβαίνουν τέτοια τραγικά γεγονότα», αναφέρει, μεταξύ άλλων.