Αίθουσα ΣύνταξηςΕπικαιρότητα

Δύο νεκροί σε τροχαία τον Μάρτιο στην Ήπειρο

Δύο θανατηφόρα τροχαία με ισάριθμους νεκρούς καταγράφηκαν τον Μάρτιο στο οδικό δίκτυο της Ηπείρου έναντι κανενός τον Μάρτιο του 2023.

Επίσης, καταγράφηκαν τρεις σοβαρά τραυματίες και πέντε ελαφρά τραυματίες, ενώ το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι είχαν καταγραφεί 13 ελαφρά τραυματίες. Στην εδαφική αρμοδιότητα της Ηπείρου σημειώθηκαν οκτώ τροχαία ατυχήματα έναντι έντεκα το 2023.

Και 9.206 παραβάσεις

Για την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων, πραγματοποιήθηκαν συστηματικοί έλεγχοι στο οδικό δίκτυο της Ηπείρου, οι οποίοι είχαν ως αποτέλεσμα να βεβαιωθούν συνολικά 9.206 παραβάσεις, από τις οποίες ξεχωρίζουν οι επικίνδυνες, καθώς οδηγούν ευθέως στο τροχαίο ατύχημα ή επηρεάζουν καθοριστικά το αποτέλεσμά του.
Συγκεκριμένα, βεβαιώθηκαν 2.198 παραβάσεις για υπερβολική ταχύτητα, 630 για μη χρήση της ζώνης ασφαλείας και 402 για μη χρήση κράνους κατά την οδήγηση, 355 για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας/αντικανονικό προσπέρασμα/αντικανονικό ελιγμό, 302 για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση, 132 για οδήγηση υπό την εδπίδραση οινοπνεύματος, 130 για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη και 32 για φθαρμένα ελαστικά. Σημειώνεται, επίσης, ότι τον προηγούμενο μήνα βεβαιώθηκαν 159 παραβάσεις για στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης, 65 παραβάσεις που αφορούν ανασφάλιστα οχήματα και 1.264 παραβάσεις επαγγελματικών οχημάτων.