Αίθουσα ΣύνταξηςΕπικαιρότητα

Εκκενώθηκαν οι φοιτητικές εστίες της Πανεπιστημιούπολης μετά από φωτιά

Μεγάλη επιχείρηση της Πυροσβεστικής εξελίχθηκε τα ξημερώματα στις φοιτητικές εστίες της Πανεπιστημιούπολης, μετά την εκδήλωση φωτιάς σε δωμάτιο 3ου ορόφου στο Β’ συγκρότημα.

Στο σημείο έσπευσαν τέσσερα οχήματα, με το μέλημα των πυροσβεστών να είναι όχι μόνο η κατάσβεση της φωτιάς, η οποία τελικά περιορίστηκε σε ένα δωμάτιο, αλλά κυρίως η απομάκρυνση των φοιτητών, οι περισσότεροι εκ των οποίων κοιμόταν. Όλοι απομακρύνθηκαν με ασφάλεια, με μία μόνο φοιτήτρια να μεταφέρεται με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο με ελαφρά αναπνευστικά προβλήματα.
Την επιχείρηση συντόνισε αρχικά ο υποδιοικητής του 1ου πυροσβεστικού Σταθμού, αντιπυραρχος Πάνος Χρήστος και στη συνέχεια βρέθηκαν στο συμβάν ο διοικητής της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Ηπείρου, αρχιπύραρχος Κωνσταντίνος Τσιώπος και ο Συντονιστής Επιχειρήσεων Ηπείρου, Δυτ. Μακεδονίας και Νήσων του Πυροσβεστικού Σώματος, υποστράτηγος Χριστόφορος Μπόκας.
Προανάκριση διενεργείται από το Ανακριτικό Γραφείο της Πυροσβεστικής προκειμένου να διαπιστωθούν τα αίτια της πυρκαγιάς.