Αίθουσα ΣύνταξηςΕπικαιρότητα

Στα Γιάννενα η πρόεδρος του ΕΟΤ τον Μάιο

Πρωτοβουλίες για την περαιτέρω εξωστρέφεια της πόλης των Ιωαννίνων αλλά και ευρύτερα του νομού, μέσω του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, αναλαμβάνει ο Δήμος Ιωαννιτών, μετά και τη συνάντηση του αντιδημάρχου Εμπορίου, Ανάπτυξης, Επιχειρηματικότητας και Τουρισμού Χρήστου Τάτση με την πρόεδρο του ΕΟΤ Άντζελα Γκερέκου και υπηρεσιακούς παράγοντες.

Η συνάντηση με την πρόεδρο του ΕΟΤ διεξήχθη σε πολύ θετικό κλίμα, με την κ. Γκερέκου να προγραμματίζει επίσκεψη στην πόλη τον επόμενο μήνα, ενώ στο πλαίσιο της επίσκεψης αυτής θα διοργανωθεί εκδήλωση με επίκεντρο τον τουρισμό.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο κ. Τάτσης ενημέρωσε την πρόεδρο του ΕΟΤ για τα προβλήματα σε επίπεδο αεροπορικών συνδέσεων, αλλά και τις προοπτικές της περιοχής, καθώς και τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει ο Δήμος Ιωαννιτών για τη βιώσιμη οικονομική ανάπτυξη της πόλης και την περαιτέρω ενίσχυση των Ιωαννίνων ως διεθνούς τουριστικού προορισμού, καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.
Η κ. Γκερέκου διαβεβαίωσε ότι θα είναι αρωγός σε κάθε προσπάθεια, προκειμένου να συνεχιστεί δημιουργικά η περαιτέρω συνεργασία Δήμου Ιωαννιτών και ΕΟΤ, ενώ πρότεινε να δοθεί έμφαση στην προσβασιμότητα, ώστε να καταστεί η περιοχή ένα πρότυπο προσβάσιμης πόλης. Ο κ. Τάτσης, από την πλευρά του, σημείωσε πως αφενός υπάρχουν δυσκολίες, λόγω της γεωγραφικής ιδιαιτερότητας της πόλης, αφετέρου, πρόσθεσε πως προς αυτή την κατεύθυνση γίνονται βήματα όπως η επέκταση των πεζοδρομήσεων.
Ως προς την προώθηση της περιοχής μέσω των ιστοσελίδων και κοινωνικών δικτύων του ΕΟΤ, ο κ. Τάτσης σημείωσε πως αυτό προϋποθέτει την παραγωγή περιεχομένου από την πλευρά των τοπικών φορέων, που θα πρέπει να ενημερώνουν και προς την κατεύθυνση αυτή ήδη κινείται το Γραφείο Τουρισμού.
Επίσης, το Γραφείο Τουρισμού προετοιμάζεται για τη συμμετοχή του Δήμου Ιωαννιτών στην τουριστική έκθεση της Κύπρου, στις 19 με 21 Απριλίου, που θα είναι η πρώτη για τη νέα δημοτική αρχή, η οποία παράλληλα ολοκληρώνει το σχέδιο δράσης για την τουριστική προβολή.

Σχετικά άρθρα

Με υποσχέσεις για θέαμα υψηλού επιπέδου η 2η Ανάβαση Ιωαννίνων

Στα Γιάννενα τη Δευτέρα ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ

Το κόστος ενέργειας το μεγαλύτερο αγκάθι

Γεωργία Χαλάτση