Αίθουσα ΣύνταξηςΕπικαιρότητα

Προς αύξηση το εισιτήριο στα καραβάκια

Με επτά θέματα στην ημερήσια διάταξη συνεδριάζει το περιφερειακό συμβούλιο Ηπείρου την Πέμπτη 4 Απριλίου, στις 3 το μεσημέρι, με το θέμα, που ξεχωρίζει, να είναι αυτό της αναπροσαρμογής του κομίστρου πλόων λίμνης Παμβώτιδας.

Σύμφωνα με την εισήγηση, προτείνεται αύξηση της τιμής στο κανονικό εισιτήριο από 2 ευρώ σε 2.20, αύξηση της τιμής του φοιτητικού από 1.50 ευρώ σε 1.65 και αύξηση της τιμής του μισού εισιτηρίου από 1 ευρώ σε 1.10. Το κόμιστρο για τους μόνιμους κατοίκους της Νήσου προτείνεται να παραμείνει σταθερό στα 0,60 ευρώ.
Τα υπόλοιπα θέματα αφορούν την έγκριση της πρόσκλησης για τον Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης στην Περιφέρεια Ηπείρου, τροποποιήσεις του Τεχνικού Προγράμματος και του προϋπολογισμού, καθώς και τη γνωμοδότηση επί του περιεχομένου της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, που αφορά το Σχέδιο επικαιροποιημένης στρατηγικής για τη διαχείριση των εξαντλημένων πυρηνικών καυσίμων και των ραδιενεργών αποβλήτων της Βουλγαρίας.
Των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης θα προηγηθεί η απάντηση των επερωτήσεων της Λαϊκής Συσπείρωσης Ηπείρου για τη ρύπανση στη ΒΙΠΕ Πρέβεζας και για την ασφάλεια της Ε.Ο. Πρέβεζας – Ηγουμενίτσας και την προοπτική νέου αυτοκινητόδρομου.
Την Πέμπτη θα συνεδριάσει και η Περιφερειακή Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου, με 19 θέματα στην ημερήσια διάταξη. Η συνεδρίαση έχει οριστεί για τις 12 το μεσημέρι.