Αίθουσα ΣύνταξηςΕπικαιρότητα

«Δεν είμαστε ατραξιόν» η απάντηση στα αιτήματα

Θέμα συζήτησης έγινε για μία ακόμη φορά ο τρόπος συνεδρίασης της Περιφερειακής Επιτροπής, με τους επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης να θέτουν τόσο το ζήτημα του χώρου όσο και το πώς θα γίνονται οι τοποθετήσεις, οι ερωτήσεις και η ψηφοφορία.

Ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης υπεραμύνθηκε της επιλογής του Γραφείου 215, στο οποίο τις υπόλοιπες μέρες λειτουργεί το Epirus Film Office, λόγω ύπαρξης κατάλληλου τραπεζιού, ενώ στο αίτημα για ζωντανή μετάδοση των συνεδριάσεων απάντησε ότι «δεν είμαστε ατραξιόν».
Το θέμα της λειτουργίας της Περιφερειακής Επιτροπής τέθηκε αρχικά από τον επικεφαλής της παράταξης «Κοινό των Ηπειρωτών» Γιάννη Στέφο, ο οποίος κατηγόρησε πριν την έναρξη της συνεδρίασης τον επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Γιώργο Πρέντζα για προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων με τον τρόπο που έθεσε το ζήτημα σε επιστολή του, αφήνοντας σαφείς αιχμές για συμφωνία των υπολοίπων παρατάξεων στην επιλογή του περιφερειάρχη για συνοπτικές διαδικασίας. Με τον κ. Στέφο συμφώνησε και ο επικεφαλής της παράταξης «Ήπειρος Όλον – Τόπος να ζεις» Στέφανος Ζούμπας, λέγοντας ότι δεν κάνει αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση.
«Εμένα με νοιάζει να προχωρούν τα θέματα», ήταν η απάντηση του περιφερειάρχη ως προς τον τρόπο συνεδρίασης, με μόνη διαφοροποίηση το ότι στο εξής θα έχει stand by τους υπηρεσιακούς παράγοντες, προκειμένου να παρέχουν διευκρινίσεις σε ζητήματα που προκύπτουν.
Η σημερινή διαδικασία κύλησε με τον γνωστό τρόπο, με τις στιγμές έντασης να εναλλάσσονται με στιγμές χαλαρής διάθεσης και αστεϊσμών, θυμίζοντας ενίοτε κουβέντα σε καφενείο. Δεν έλειψαν, βέβαια, και τα… καρφιά κατά διαστήματα, με πιο χαρακτηριστική ατάκα το «έχεις πολλούς σωματοφύλακες εδώ μέσα» του Γ. Πρέντζα στον Αλ. Καχριμάνη, που δεν αφορούσε μόνο τον αντιπεριφερειάρχη Βασίλη Ψαθά, με τον οποίο είχε έναν θερμό διάλογο.

Σχετικά άρθρα

«Show me the money» λέει η Περιφέρεια στη «ΓΕΡΑΞ ΙΚΕ»

«Υποβάθμιση και εκφυλισμός» της λειτουργίας της Περιφερειακής Επιτροπής