ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Από τη μαφιόζικη εκτέλεση στην αυτοκτονία

Σε έναν 50χρονο Γιαννιώτη, με ψυχιατρικό υπόβαθρο όπως προκύπτει, ανήκει το πτώμα, που βρέθηκε σήμερα το πρωί σε δασικό δρόμο στο περιαστικό δάσος του Φρόντζου, με τις αρχικές εκτιμήσεις για ανθρωποκτονία να ανατρέπονται πλήρως από τα ευρήματα.

Ο θάνατος του 50χρονου αποδίδεται σε αυτοκτονία, γεγονός στο οποίο συντείνουν τόσο ο ιατροδικαστής, που βρέθηκε στο σημείο, όσο και οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδας, που ταξίδεψαν από τη Θεσσαλονίκη στα Γιάννενα, καθώς η αρχική εικόνα παρέπεμπε σε εκτέλεση και μάλιστα με μαφιόζικο τρόπο.
Η σορός του άνδρα εντοπίστηκε από έναν ηλικιωμένο, ο οποίος πήγε το πρωί να κάνει τον καθιερωμένο του περίπατο στο δάσος του Φρόντζου και αμέσως ειδοποίησε την Αστυνομία. Το κεφάλι του άνδρα ήταν καλυμμένο με μια πλαστική σακούλα, ενώ μια άλλη σακούλα υπήρχε από τα πόδια μέχρι τη μέση του. Στο χέρι του ήταν περασμένη μια χειροπέδα, δεμένη με αλυσίδα, που κατέληγε στο όπλο, με το οποίο από την πρώτη στιγμή υπήρχε η εκτίμηση ότι πυροβολήθηκε, καθώς στο σημείο βρέθηκε και αίμα.
Η πλήρης ανατροπή του αρχικού σεναρίου προέκυψε, όταν οι αστυνομικοί βρήκαν πάνω του σημειώματα, στα οποία περιέγραφε επακριβώς τον τρόπο που επέλεξε να βάλει τέλος στη ζωή του, χωρίς, πάντως, να εξηγεί τους λόγους που τον οδήγησαν σε αυτή την απόφαση. Στα σημειώματα αναφέρει τον τρόπο με τον οποίο είχε γίνει κάτοχος του όπλου πριν χρόνια και υπάρχει μια πλήρης περιγραφή του σκηνικού, που δημιούργησε, πριν αυτοπυροβοληθεί.
Ένα επιπλέον στοιχείο, που οδήγησε τους αστυνομικούς στο να αποκλείσουν το ενδεχόμενο της ανθρωποκτονίας, είναι ότι ο άνδρας έχει καταγραφεί από κάμερες να κινείται μόνος του προς το σημείο, όπου βρέθηκε νεκρός, στην αρχή του δασικού δρόμου, λίγα μέτρα από την οδό Καπετάν Λεπενιώτη.
Οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη για να διερευνηθεί το παρελθόν του αυτόχειρα και αν υπήρχαν διαγνωσμένα προβλήματα υγείας, που τον οδήγησαν σε αυτό το σημείο.