ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Συνελήφθησαν μέλη σπείρας διαρρηκτών, αναζητούνται οι συνεργοί

Περισσότερα από 175.000 εκτιμάται η λεία σπείρας διαρρηκτών, δύο μέλη της οποίας συνελήφθησαν από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Πρόκειται για έναν Έλληνα και έναν αλλοδαπό, οι οποίοι ταυτοποιήθηκαν ύστερα από πολύμηνη έρευνα των αστυνομικών της υπηρεσίας, από την οποία προέκυψε ότι μαζί με άγνωστους συνεργούς τους διέπρατταν κλοπές σε σπίτια στην ευρύτερη περιοχή του λεκανοπεδίου των Ιωαννίνων.

Τα μέλη της σπείρας, η οποία δραστηριοποιούταν από τα τέλη του 2022, επέλεγαν προσεκτικά τα σπίτια τα οποία θα διαρρήγνυαν, προβαίνοντας προηγουμένως σε κατόπτευσή τους, ώστε να εξασφαλίσουν την είσοδό τους σε αυτά κατά την απουσία των ενοίκων τους. Στη συνέχεια, παραβίαζαν σημεία εισόδου και προχωρώντας σε εκτεταμένη έρευνα, αφαιρούσαν χρηματικά ποσά, λίρες, κοσμήματα και ακριβά είδη ρουχισμού, ενώ σε δύο περιπτώσεις αφαίρεσαν χρηματοκιβώτιο και σε άλλη περίπτωση σκοπευτικό πιστόλι.

Από την αστυνομική έρευνα έχει ταυτοποιηθεί η εμπλοκή της σπείρας σε τέσσερις κλοπές και ισάριθμες απόπειρες, ενώ η λεία τους υπολογίζεται ότι ξεπερνά τις 175.000 ευρώ.

Στο πλαίσιο των ερευνών που ακολούθησαν μετά τη σύλληψη των κατηγορούμενων, κατασχέθηκαν ένα αυτοκίνητο στο οποίο εντοπίστηκαν να επιβαίνουν οι συλληφθέντες, πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων, μια γυναικεία τσάντα και ένα ρολόι χειρός προερχόμενα από μία από τις περιπτώσεις κλοπών, πέντε κινητά τηλέφωνα και ένας σουγιάς.

Οι δύο συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, με κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία εις βάρος τους για εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένες κλοπές και νομοθεσία περί όπλων, ενώ η έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων για την ανακάλυψη της ταυτότητας των συνεργών τους συνεχίζεται.

Σχετικά άρθρα

Συνελήφθη 21 χρόνια μετά για ανθρωποκτονία

Διεθνώς διωκόμενος συνελήφθη στα Γιάννενα

Ηπειρωτικός Αγών

Συνελήφθη για βιασμό στην Άρτα