Evangelos Tournas, Deputy Minister of Climate Change and Civil Protection in Greece
ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Σύσκεψη υπό τον Ευάγγελο Τουρνά σήμερα στα Γιάννενα

Διήμερη επίσκεψη σε Πυροσβεστικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας Ηπείρου πραγματοποιεί από χθες ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Ευάγγελος Τουρνάς.

Ήδη χθες επισκέφθηκε τη Διοίκηση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομού Θεσπρωτίας, το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Παραμυθιάς, την 5η Ειδική Μονάδα Δασικών Επιχειρήσεων (Ε.ΜΟ.Δ.Ε.) , την 5η Ειδική Μονάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών (Ε.Μ.Α.Κ.) και τον 3ο Πυροσβεστικό Σταθμό στη ΒΙ.ΠΕ. Ιωαννίνων, ενώ σήμερα είναι προγραμματισμένες επισκέψεις στις Διοικήσεις Πυροσβεστικών Υπηρεσιών των Νομών Ιωαννίνων, Άρτας και Πρέβεζας.
Πριν τις σημερινές επισκέψεις θα πραγματοποιηθεί ευρεία σύσκεψη με όλους τους συναρμόδιους φορείς για την προετοιμασία για την επερχόμενη αντιπυρική περίοδο και τον συντονισμό μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων.
Στη σύσκεψη θα παραβρεθούν εκ μέρους του Πυροσβεστικού Σώματος ο υπαρχηγός, αντιστράτηγος Νικόλαος Ρουμελιώτης, ο γενικός επιθεωρητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Βορείου Ελλάδος, αντιστράτηγος Ευάγγελος Φαλάρας, ο συντονιστής επιχειρήσεων Ηπείρου, Δυτικής Μακεδονίας και Νήσων (Κέρκυρα-Λευκάδα-Παξούς), υποστράτηγος Χριστόφορος Μπόκας, ο διοικητής Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Ηπείρου, αρχιπύραρχος Κωνσταντίνος Τσίωπος, και οι διοικητές όλων των Νομών της Περιφέρειας Ηπείρου, της 5ης Ε.Μ.Α.Κ. και της 5ης Ε.ΜΟ.Δ.Ε., καθώς και ο προϊστάμενος του Επιχειρησιακού Κέντρου της Περιφέρειας Ηπείρου.
Από την πλευρά των συναρμόδιων φορέων στο κομμάτι της δασοπυρόσβεσης έχουν κληθεί να παρευρεθούν ο περιφερειακός συντονιστής Πολιτικής Προστασίας Ηπείρου Δημήτρης Μαυρογιώργος, ο διοικητής της 8ης Μ/Π Ταξιαρχίας, ταξίαρχος Γεώργιος Παππά, ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Ηπείρου, ταξίαρχος Βασίλειος Μουσελίμης, ο διευθυντής της 3ης Περιφερειακής Διοίκησης Λιμενικού Σώματος- Ελληνικής Ακτοφυλακής, αρχιπλοίαρχος Παύλος Τιφτικίδης, η επιθεωρήτρια Εφαρμογής Δασικής Πολιτικής Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας Μαρία Τσιατούρα και η διευθύντρια Συντονισμού και Επιθεώρησης Δασών Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας Μαρία Μπουκουβάλα.