ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Έκλεισε το κεφάλαιο της συνεδρίασης της 28ης Δεκεμβρίου

Στην ανάκληση του συνόλου των αποφάσεων, που έλαβε το προηγούμενο διοικητικό συμβούλιο της ΠΕΔ Ηπείρου στη συνεδρίαση της 28ης Δεκεμβρίου 2023, προχώρησε ομόφωνα το νέο Δ.Σ., υπό το βάρος της ανάγκης να προχωρήσει χωρίς προσκόμματα το επόμενο διάστημα, με πρώτο και κύριο την έλλειψη προϋπολογισμού.

Η ανάκληση των αποφάσεων προέκυψε μετά τη διαπίστωση από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου – Δυτ. Μακεδονίας της μη νόμιμης συγκρότησης και σύνθεσης του Δ.Σ. της ΠΕΔ Ηπείρου κατά τη συνεδρίαση της 28ης Δεκεμβρίου 2023, στη οποία είχε ληφθεί απόφαση για την πληρωμή μελετών σε τεχνικό σύμβουλο, που η σύμβασή του έχει λήξει από το 2012. Απόφαση που είχε ληφθεί με το σώμα να συνεδριάζει με οριακή απαρτία, η οποία επιτεύχθηκε χάρη στη συμμετοχή του πρώην δημοτικού συμβούλου Ηγουμενίτσας Γιάννη Γόγολου, έχοντας, ωστόσο, παραιτηθεί από το αξίωμά του αρκετούς μήνες νωρίτερα. Είχε ακολουθήσει προσφυγή επί της απόφασης από τον πρόεδρο της ΠΕΔ Ηπείρου Χρήστο Ντακαλέτση στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση, η οποία είχε γίνει δεκτή, χωρίς ωστόσο να υπάρξει στη συνέχεια ανάκληση τόσο της επίμαχης απόφασης, όσο και των άλλων, που είχαν ληφθεί σε κείνη τη συνεδρίαση, καθώς το Δ.Σ. της ΠΕΔ Ηπείρου δε συνεδρίασε εκ νέου λόγω μη επίτευξης απαρτίας.
Η «καυτή πατάτα» πέρασε στα χέρια της νέας διοίκησης, με τον πρόεδρο Παναγιώτη Νταή να ζητά –και εν τέλει να γίνεται δεκτό- την ανάκληση των αποφάσεων και την επανεξέτασή τους εκ νέου. Η λήψη της απόφασης, αν και ομόφωνη, δεν έγινε αβίαστα αποδεκτή, με μερίδα των μελών να θέτουν το ζήτημα της ,η ανάρτησης των αποφάσεων στη «Διαύγεια» και την αποστολή του προϋπολογισμού προς έγκριση νομιμότητας στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση, κάτι που φυσιολογικά θα έπρεπε να είχε συμβεί.
Ή μη ανάρτηση των αποφάσεων αποτέλεσε και την αιτία μιας έντονης αντιπαράθεσης του αντιπροέδρου της ΠΕΔ Κώστα Καψάλη με τον πρώην πρόεδρο Χρήστο Ντακαλέτση. «Καλούμαστε να ανακαλέσουμε αποφάσεις, που δεν υπάρχουν, καθώς δεν αναρτήθηκαν ποτέ. Υπήρχε μεθόδευση. Κάποιοι δεν ήθελαν να προχωρήσουν τις διαδικασίες, όπως είχαν υποχρέωση. Τώρα το πρόγραμμα “Θησέας” έκλεισε», ανέφερε ο κ. Καψάλης, με τον κ. Ντακαλέτση να απαντά ότι μεθόδευση δεν αποτελεί το ότι δεν προχώρησαν οι παράνομες αποφάσεις, αλλά η λήψη παράνομων αποφάσεων, ενώ στην κριτική για τη μη ανάρτηση των αποφάσεων στη «Διαύγεια», απάντησε ότι δεν της αναρτά ο ίδιος. «Τώρα τα ρίχνετε στους υπαλλήλους; Δε σας τιμά», παρενέβη ο Κ. Καψάλης, με τον Χρ. Ντακαλέτση να δίνει συνέχεια, λέγοντας: «Δε σας επιτρέπω να απαντάτε για τιμή εσείς». Το φράστικό επεισόδιο έληξε εκεί με την παρέμβαση των ψυχραιμοτέρων.