ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Και τρίτος Ηπειρώτης στην κυβέρνηση

Σε μίνι ανασχηματισμό προχώρησε ο πρωθυπουργός, επιλέγοντας να δώσει ρόλους σε στελέχη του ΠΑΣΟΚ, αλλά και σε πρόσωπα, που ανήκουν στον σκληρό πυρήνα των προεδρικών του ΣΥΡΙΖΑ, όπως ο βουλευτής Πρέβεζας Κώστας Μπάρκας.

Ο κ. Μπάρκας αναλαμβάνει υφυπουργός Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και θα είναι ο τρίτος ηπειρώτης βουλευτής στην κυβέρνηση, καθώς διατηρούν τις θέσεις του η υπουργός Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη και η υφυπουργός Παιδείας Μερόπη Τζούφη. Ο βουλευτής Πρέβεζας είναι μέλος της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ, έχει διατελέσει δημοσιογράφος στην Αυγή και θεωρείται ότι ανήκει στον σκληρό πυρήνα της ομάδας Τσίπρα – Τζανακόπουλου, αναλαμβάνοντας συχνά να υπερασπιστεί την κυβερνητική πολιτική σε τηλεοπτικά πάνελ, αλλά και προπαγανδίζοντας τα επιτεύγματα της κυβέρνησης μέσω της αποστολής δελτίων τύπου στα ΜΜΕ.
Ο πρωθυπουργός δεν προχώρησε σε ριζικό ανασχηματισμό προκειμένου να μη δώσει την εντύπωση ότι η προηγούμενη κυβέρνηση απέτυχε, ωστόσο είναι σαφής η προσπάθεια ευρείας διείσδυσης στην Κεντροαριστερά, επιλέγοντας να δώσει κυβερνητικούς ρόλους στον Θάνο Μωραΐτη και τον Άγγελο Τόλκα, δύο πρώην στενούς συνεργάτες του Γιώργου Παπανδρέου. Ο Θ. Μωραΐτης ορίστηκε υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών και ο Αγγ. Τόλκας υφυπουργός Μεταναστευτικής πολιτικής.
Στη θέση του υπουργού Εξωτερικών, θέση που κατείχε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, τοποθετήθηκε ο Γιώργος Κατρούγκαλος και αναπληρώτρια υπουργός Εξωτερικών με αρμοδιότητα την Ευρωπαϊκή Πολιτική, η Σία Αναγνωστοπούλου. Τέλος, υφυπουργός Εσωτερικών με αρμοδιότητα Μακεδονίας – Θράκης ορίστηκε η Ελευθερία Χατζηγεωργίου, η οποία έχει διατελέσει διευθύντρια του Πολιτικού Γραφείου του Δημήτρη Τζανακόπουλου.
Η ορκωμοσία των νέων υπουργών θα γίνει τη Δευτέρα, μετά την επιστροφή του πρωθυπουργού από το Μόναχο.

Σχετικά άρθρα

Δεν πείθουν οι έως τώρα εξηγήσεις για το κλείσιμο της σήραγγας

Ζητούνται απαντήσεις για την ανέγερση του Μουσικού Σχολείου Πρέβεζας

Ανακάλυψε ότι η «Δωδώνη» βρίσκεται υπό διάλυση!