ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

ΛΑΣΥ Β. Τζουμέρκων – Επιμένει στις καταγγελίες για το νερό στο Αμπελοχώρι

Στις καταγγελίες της για την καταλληλότητα του νερού, που φτάνει στις βρύσες των σπιτιών του Αμπελοχωρίου, επιμένει η Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Βορείων Τζουμέρκων, θέμα που είχε αναδείξει από τον Νοέμβριο με ανακοίνωσή της, για να ακολουθήσει και η κατάθεση αναφοράς στη Βουλή από τον βουλευτή του ΚΚΕ Νίκο Έξαρχο.

Η ΛΑ.ΣΥ., όπως τόνισαν στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου ο επικεφαλής της, δημοτικός σύμβουλος Λεωνίδας Λεοντάρης και η υποψήφια τοπική σύμβουλος Αμπελοχωρίου με την παράταξη Τασία Κίτσου, δεν αμφισβητεί ότι το νερό της πηγής είναι κατάλληλο για πόση, αλλά εντοπίζει το πρόβλημα στο δίκτυο ύδρευσης, υποστηρίζοντας ότι μετά από κάθε βροχή εισχωρεί ποσότητα χώματος.
Ο κ. Λεοντάρης απάντησε και στο δελτίο τύπου του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων, που διαβεβαίωνε ότι το νερό στο Αμπελοχώρι είναι καθαρό και ελεγμένο, επικαλούμενο και τα αποτελέσματα ελέγχου του Τμήματος Περιβαλλοντικής Υγιεινής και Υγειονομικού Ελέγχου της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων, λέγοντας πως τρεις μέρες πριν τη λήψη του δείγματος, συνεργεία καθαρισμού καθάριζαν επί δύο μέρες τη δεξαμενή συγκέντρωσης και διανομής νερού του Αμπελοχωρίου.
Ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Βορείων Τζουμέρκων κάλεσε τη δημοτική αρχή να αναλάβει τις ευθύνες της, προχωρώντας σε τακτικό καθαρισμό των δεξαμενών σε όλα τα χωριά και να απαιτήσει την επέκταση των έργων αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης σε όλη την έκταση του Δήμου, και να μην προσπαθεί να συσκοτίσει την κατάσταση.
Για ένα πρόβλημα που είναι γνωστό στη δημοτική αρχή και δεν τίθεται μόνο από έναν κάτοικο, έκανε λόγο από την πλευρά της η κα Κίτσου. «Πρέπει να σταματήσει αυτή η κοροϊδία από τη δημοτική αρχή προς τους κατοίκους του χωριού με φθηνές δικαιολογίες. Μπορούν να λύσουν το θέμα, αλλά δε θέλουν. Έχουν άλλες προτεραιότητες και όχι το νερό που είναι σοβαρό όχι μόνο για το Αμπελοχώρι, αλλά και για τα άλλα χωριά των Τζουμέρκων. Η ερήμωση των χωριών δεν οφείλεται στη νοοτροπία των κατοίκων, αλλά στις βασικές υποδομές όπως νερό, ρεύμα που κόβεται αρκετές φορές, οδικό δίκτυο, κέντρα υγείας στελεχωμένα με γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό. Εμείς δε θα σταματήσουμε μέχρι να λυθεί το πρόβλημα. Δεν θα εγκαταλείψουμε τους μόνιμους κατοίκους του χωριού», τόνισε.