ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Την Παρασκευή η εκλογή προέδρου στην ΠΕΔ Ηπείρου

Την Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου, στις 2 το μεσημέρι, θα συνεδριάσει το νέο διοικητικό συμβούλιο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ηπείρου για την εκλογή προέδρου, αντιπροέδρου, γραμματέα και μελών της Εκτελεστικής Επιτροπής.

Μέχρι τότε θα έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο για το ποιος θα προταθεί για πρόεδρος, με τις εκτιμήσεις να συνεχίζουν να συγκλίνουν στο πρόσωπο του δημάρχου Ηγουμενίτσας Παναγιώτη Νταή, χωρίς ωστόσο αυτό να επιβεβαιώνεται ή να διαψεύδεται προς ώρας.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στο νέο Δ.Σ. θα συμμετέχουν τελικά 13 δήμαρχοι και οκτώ δημοτικοί σύμβουλοι και όχι έντεκα δήμαρχοι και δέκα δημοτικοί σύμβουλοι, όπως είχε αρχικά εκτιμηθεί. Αυτό προκύπτει και από τους παραλήπτες της πρόσκλησης για την πρώτη συνεδρίαση.
Η νέα κατανομή δεν επηρεάζει την «Αυτοδιοικητική Συνεργασία», που εκλέγει τους δημάρχους Ηγουμενίτσας Παναγιώτη Νταή, Ιωαννίνων Θωμά Μπέγκα, Φιλιατών Βασίλη Τσίγκο, Πάργας Νίκο Ζαχαριά, Βορείων Τζουμέρκων Νίκο Βαΐτσης και Πωγωνίου Κώστα Καψάλη, καθώς και τους δημοτικούς συμβούλους Ιωαννίνων Στέφανο Σίντο και Γιώργο Παπαδιώτη, Πρέβεζας Γιώργο Νίτσα, Ζίτσας Σπύρο Πάικα, Γ. Καραϊσκάκη Ελευθερία Κοσσυβάκη και Σουλίου Γιάννη Καραγιάννη.
Ωστόσο, επηρεάζει την παράταξη «Ενωμένοι Αυτοδιοικητικοί», καθώς αφήνει εκτός δύο δημοτικούς συμβούλους (τους Σπύρο Κόκκαλη και Γιάννη Τσώλη) και φέρει εντός δύο επιπλέον δημάρχους. Έτσι, εκτός των δημάρχων Άρτας Χριστόφορου Σιαφάκα, Ζίτσας Μιχάλη Πλιάκου, Ζαγορίου Γιώργου Σουκουβέλου και Γ. Καραϊσκάκη Περικλή Μίγδου, εκλέγονται και οι δήμαρχοι Πρέβεζας Νίκος Γεωργάκος και Σουλίου Αθανάσιος Ντάνης. Την «οκτάδα» συμπληρώνουν οι δημοτικοί σύμβουλοι Ιωαννίνων Ελένη Ακονίδου και Ηγουμενίτσας Σπύρος Βαλάκος. Θέση φυσικά στο νέο Δ.Σ. έχει και ο μεμονωμένος υποψήφιος Χρήστος Ντακαλέτσης.