ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Ενίσχυση των Τμημάτων Τροχαίας και Τμήμα Τροχαίας Εγνατίας Οδού εντός του 2024

Από την 1η Μαρτίου μπαίνει σε εφαρμογή το ολοκληρωμένο και επικαιροποιημένο Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο Οδικής Ασφάλειας, που περιλαμβάνει συγκεκριμένες δράσεις, προϋπολογισμό, χρονοδιαγράμματα και ποσοτικούς στόχους για τη μείωση του αριθμού των νεκρών και σοβαρά τραυματιών σε οδικά ατυχήματα κατά 50% έως το 2030.

Οι κατευθυντήριες οδηγίες δόθηκαν προς του διοικητές Τμημάτων Τροχαίας σε ολόκληρη τη χώρα κατά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης, παρουσία του Αρχηγού και Υπαρχηγού της ΕΛ.ΑΣ., με δεδομένο πως η περσινή χρονιά ήταν ιδιαίτερα κακή αναφορικά με τα θανατηφόρα τροχαία δυστυχήματα. Μόνο στην Ήπειρο εξάλλου έχασαν τη ζωή τους 29 άτομα, ενώ για το 2024 ήδη «μετρά» τέσσερις νεκρούς.
Το επικαιροποιημένο Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο, περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, την επαναδραστηριοποίηση σε ολόκληρη τη χώρα και στα Γιάννενα των Ειδικών Ομάδων Ελέγχου Τροχονομικών Παραβάσεων (ΟΕΠΤΑ), με στόχο τη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων και δυστυχημάτων, όπως ανέφερε ο διοικητής του Τμήματος Τροχαίας Γρηγόρης Καρράς, καλώντας τους οδηγούς και ιδιαίτερα τους νέους σε ηλικία, να τηρούν τον ΚΟΚ.
Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, τα Τμήματα Τροχαίας θα ενισχυθούν με προσωπικό των Αστυνομικών Διευθύνσεων, ενώ εντός του 2024 αναμένεται να λειτουργήσει και Τμήμα Τροχαίας Εγνατίας Οδού.