ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Στόχος να παραμείνει ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ ο έτερος πόλος

Εφαλτήριο εξωστρέφειας και ορόσημο για το κόμμα χαρακτήρισε το επικείμενο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία καθώς και τις ευρωεκλογές, ο σύμβουλος ευρωπαϊκής πολιτικής του Προέδρου ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και υποψήφιος ευρωβουλευτής, εκτός απροόπτου, Νικόλας Φαραντούρης.

Ο κ. Φαραντούρης βρέθηκε στα Γιάννενα και παρενέβη στην ανοιχτή πολιτική εκδήλωση της Ομάδας Μελών Κέντρου Ιωαννίνων της Νομαρχιακής Επιτροπής, που διοργανώθηκε ενόψει του Συνεδρίου στις 23 έως 25 Φεβρουαρίου.
«Και στα δύο αυτά ορόσημα θέλουμε να παίξουμε έναν πρωταγωνιστικό ρόλο για την κοινωνία. Θεωρούμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ είναι και πρέπει να παραμείνει ο έτερος πόλος. Το κυβερνητικό αυτό όχημα, το οποίο μπορεί, δίπλα στην κοινωνία, να δώσει λύσεις. Η περίοδος που διανύουμε από το 2029, είναι η αποθέωση της αγοράς και αποδείχθηκε πως η αγορά δε λύνει τα πάντα», σημείωσε, αναφερόμενος στην ακρίβεια, το ενεργειακό κόστος, την υποστελέχωση και υποχρηματοδότηση της υγείας και της παιδείας.
Κεντρική ομιλήτρια της εκδήλωσης ήταν το μέλος της ΚΕ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και αναπληρώτρια συντονίστρια Δικαιοσύνης Λίλα Σουλελέ, που αναφέρθηκε στα αίτια της ήττας του 2023, ενώ ο συντονιστής της Ν.Ε. Σάββας Δημητριάδης επίσης αναφέρθηκε στις εξελίξεις των τελευταίων μηνών και τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν στο κόμμα. «Όμως το κόμμα δείχνει ότι τα ξεπερνάει όλα αυτά και παραμένει όρθιο», σημείωσε, μεταξύ άλλων.

Με τον δήμαρχο Ιωαννίνων

Κατά την παραμονή του στα Γιάννενα, ο υποψήφιος στις προκριματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. για την ανάδειξη του ψηφοδελτίου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τις ευρωεκλογές Νίκος Φαραντούρης επισκέφτηκε και τον δήμαρχο Ιωαννίνων Θωμά Μπέγκα, συνοδευόμενος από την κ. Σουλελέ.
Η συζήτηση επικεντρώθηκε στις επικείμενες ευρωεκλογές και τη σημασία που έχουν αυτές για τη θωράκιση της δημοκρατίας σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ειδικά στις μέρες που ζούμε, όπου ακραίες φωνές ηχούν όλο και πιο έντονα ανά την Ευρώπη.
Παράλληλα, ο δήμαρχος Ιωαννίνων έθεσε στον κ. Φαραντούρη δύο ζητήματα, που έχουν άμεση σχέση με την αυτοδιοίκηση και ειδικότερα τον πρώτο βαθμό της, τα οποία οι ευρωβουλευτές οφείλουν να έχουν ψηλά στην ατζέντα τους. Το πρώτο αφορά την ενίσχυση της αυτοτέλειας της αυτοδιοίκησης και πολύ περισσότερο των δήμων, και το δεύτερο τη δυνατότητα απευθείας διεκδίκησης ευρωπαϊκών πόρων από τους δήμους. Μια πρόταση προς αυτή την κατεύθυνση θα ήταν, σύμφωνα με τον δήμαρχο, η θεσμοθέτηση Διαχειριστικών Αρχών σε επίπεδο δήμων, προκειμένου να μπορούν να διαχειρίζονται απευθείας κοινοτικά κονδύλια.
Ο κ. Φαραντούρης άκουσε με ενδιαφέρον τις προτάσεις αυτές και δεσμεύτηκε ότι θα κάνει ότι περνάει από το χέρι του προκειμένου να τις προωθήσει, ενώ από την μεριά του ο κ. Μπέγκας του ευχήθηκε καλή επιτυχία.