ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Με αναφορές στο κυβερνητικό έργο και τις ευρωεκλογές η κοπή της πίτας

Θέτοντας ως στόχο η Νέα Δημοκρατία να επικρατήσει και στις ευρωεκλογές, μετά τις νικηφόρες εκλογικές αναμετρήσεις του 2023, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Διοικούσας Επιτροπής Ιωαννίνων του κόμματος, παρουσία πρωτοκλασάτων «γαλάζιων» στελεχών.

Επίσημοι προσκεκλημένοι ήταν η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Σοφία Ζαχαράκη και ο Γραμματέας Οργανωτικού και διευθυντής του Γραφείου Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Στέλιος Κονταδάκης, ενώ παρέστησαν, μεταξύ άλλων, οι βουλευτές του νομού, ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων Κώστας Τασούλας και η υφυπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Μαρία Κεφάλα, ο περιφερειάρχης Αλέξανδρος Καχριμάνης καθώς και πλήθος αυτοδιοικητικών.
Στην ομιλία της η κ. Ζαχαράκη αναφέρθηκε στο Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο για την Αντιμετώπιση του Δημογραφικού, που θα παρουσιαστεί τον ερχόμενο Μάιο, αλλά και στη στήριξη των δομών πρόνοιας της Ηπείρου, με αύξηση των προϋπολογισμών και ανανέωση των συμβάσεων των εργαζομένων.
«Θέλουμε συνεχώς να είμαστε δίπλα και στους νέους ανθρώπους», σημείωσε αναφερόμενη στα προγράμματα στέγασης, καθώς 164 ζευγάρια στην Ήπειρο έχουν ήδη εκταμιεύσει τα δάνειά τους, εκ των οποίων τα 111 στην πόλη των Ιωαννίνων, ενώ ο αριθμός αυτός αναμένεται να φτάσει τα 600 έως το τέλος της χρονιάς.
«Παρά τα όποια προβλήματα, θέλω να ξέρετε και να είστε πεπεισμένοι πως ο αγώνας που δώσαμε το τετράμηνο του ’23 με δύο εκλογικές νίκες, θα ολοκληρωθεί στο τέλος της τετραετίας, με ένα πολύ γόνιμο αποτέλεσμα για τη χώρα, την Ήπειρο και τα Γιάννενα», σημείωσε ο κ. Τασούλας.
Με αναφορά στις ευρωεκλογές, ο κ. Κονταδάκης, από την πλευρά του, τόνισε την ανάγκη η χώρα να εκπροσωπηθεί από ευρωβουλευτές, που να πιστεύουν στην ευρωπαϊκή ιδέα και τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της χώρας, και όχι από «ανθρώπους που μας εκπροσωπούν και ψηφίζουν ψηφίσματα κατά της χώρας», όπως ανέφερε με αφορμή το πρόσφατο ψήφισμα καταδίκης της Ελλάδας για το κράτος δικαίου.
Με την ευκαιρία της εκδήλωσης, η ΔΕΕΠ ΝΔ Ιωαννίνων δια της προέδρου της Λένας Σταμάτη τίμησε, απονέμοντας πλακέτες, τους διατελέσαντες προέδρους της Νομαρχιακής Επιτροπής Ιωαννίνων της ΝΔ.