ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Προτιμά «σταυρό» ο Γιώργος Κύρτσος

Την πρώτη από τις τρεις συνολικά επισκέψεις, που έχει προγραμματίσει στα Γιάννενα, πραγματοποίησε ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Κύρτσος, στο πλαίσιο της προεκλογικής του εκστρατείας για την επανεκλογή του στο Ευρωκοινοβούλιο.

Στόχος του, όπως τόνισε σε συνέντευξη τύπου, να καταγράψει τα ζητήματα της περιοχής, ώστε στη συνέχεια να σχηματίσει μια ατζέντα και να τα αναδείξει σε ευρωπαϊκό επίπεδο, με δεδομένο και το ότι η Ν.Δ. και το Ευρωπαϊκό λαϊκό Κόμμα εκτιμάται πως θα αυξήσουν τις δυνάμεις τους και άρα θα έχουν και μεγαλύτερη επιρροή.
Ως κυρίαρχο ζήτημα, από την πλευρά του, ανέδειξε την υποχώρηση της Ελλάδας από τη 14η θέση στο ξεκίνημα της κρίσης στην 24η σήμερα σε ό,τι αφορά την κατάταξη εντός Ε.Ε. με βάση το ΑΕΠ, τονίζοντας πως αυτό πρέπει να αλλάξει. «Πρέπει να καταλάβουμε ότι οι Ευρωπαίοι δεν είναι μόνο εταίροι, αλλά είναι και ανταγωνιστές», σημείωσε χαρακτηριστικά, για να προσθέσει πως η χώρα πρέπει να αντιληφθεί τους κανόνες και να αναδείξει τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα, εκφράζοντας την αντίθεσή του με τη συνεχή αύξηση της φορολογίας, που αποτελεί πλήγμα για την ανταγωνιστικότητα. «Η κυβερνητική αλλαγή πρέπει να είναι ένα σημείο επανεκκίνησης για τη χώρα. Δε φτάνει, όμως. Χρειάζεται μια δραστηριοποίηση οικονομικών και κοινωνικών δυνάμεων», συνέχισε.
Πιθανό χαρακτήρισε ο κ. Κύρτσος το ενδεχόμενο η κυβέρνηση να επαναφέρει τη λίστα για την εκλογή των ευρωβουλευτών, αναφέροντας τρεις λόγους στους οποίους στηρίζει την εκτίμησή του. Ο πρώτος είναι πως ο ΣΥΡΙΖΑ, σε αντίθεση με τη Νέα Δημοκρατία, δεν έχει «σταυροφόρους», όπως τους ονόμασε, δηλαδή υποψήφιους ικανούς να κυνηγήσουν τον σταυρό και άρα να ενισχύσουν και το κόμμα. Ο δεύτερος ότι ενδεχομένως θα θελήσει να έχει τον έλεγχο των ευρωβουλευτών του και ο τρίτος ότι ενδεχομένως να θελήσει να εντάξει στο ψηφοδέλτιό του άτομα από άλλους πολιτικούς χώρους, στην προσπάθειά του να συμβολίσει ένα κεντροαριστερό άνοιγμα.
Ως προς το τι προτιμά ο ίδιος, έδειξε μάλλον προς την εκλογή με σταυρό, αναγνωρίζοντας πάντως πως αυτό δε βοηθά όσους δεν είναι αναγνωρίσιμοι, όπως πρόσωπα από τον χώρο των πανεπιστημίων και πρώην διπλωμάτες, κάτι που είναι σε βάρος της διαδικασίας. «Ο σταυρός δίνει ένα πολιτικό ανάστημα στον ευρωβουλευτή», τόνισε.

Σχετικά άρθρα

ΝΔ – Ο Κ. Σκρέκας υπεύθυνος για τον προεκλογικό αγώνα στην Ήπειρο

Αισιοδοξία ότι θα είναι στη όχθη των νικητών

Ισχυρό άρωμα Ηπείρου στα ευρωψηφοδέλτια