ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Διαβεβαιώσεις Κ. Τασούλα για την σύνδεση Ιωάννινα – Ηράκλειο

Την διαβεβαίωση ότι η αεροπορική σύνδεση Ιωαννίνων – Ηρακλείου θα επιτευχθεί, «χαμηλώνοντας τον πήχη», δηλαδή μειώνοντας τον αριθμό των ημερών που θα γίνονται πτήσεις, έδωσε ο Πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας, κατά την εκδήλωση για τα 30 χρόνια της Ένωσης Ξενοδόχων του Νομού Ιωαννίνων.

Στην ομιλία του, κατά την βράβευσή του για την συμβολή του στην ανακήρυξη του Ζαγορίου ως Πολιτιστικό Τοπίο της UNESCO, ο κ. Τασούλας αναφέρθηκε στην αεροπορική σύνδεση Ιωαννίνων – Ηρακλείου, θέμα που έθεσε νωρίτερα και ο πρόεδρος της Ε.Ν.Ξ.Ι. Σπύρος Σουρέλης.

Μάλιστα, ο κ. Τασούλας ξεκίνησε την αναφορά του λέγοντας πως το καλοκαίρι θα υπάρξει απευθείας πτήση Νυρεμβέργη – Άκτιο και πως το υδατοδρόμιο των Ιωαννίνων σύντομα θα γίνει πραγματικότητα. «Η σύνδεση Ιωαννίνων – Ηρακλείου θα επιτευχθεί», πρόσθεσε, σημειώνοντας πως υπήρξαν καθυστερήσεις, που σε ένα μεγάλο βαθμό οφείλονται στον μεγάλο φόρτο εργασίας των αεροπορικών εταιριών λόγω της έξαρσης στην οποία βρίσκεται ο ελληνικός τουρισμός. «Θα χαμηλώσουμε λίγο τον πήχη, με λιγότερες απαιτήσεις ως προς τις ημέρες των πτήσεων και πιστεύω πολύ σύντομα θα έχουμε θετικά αποτελέσματα», ανέφερε ο κ. Τασούλας.

Σχετικά άρθρα

Συντονισμένη πίεση για επαναπροκήρυξη της άγονης γραμμής

Άγονη γραμμή, άγονος διαγωνισμός

Γεωργία Χαλάτση

«Πουσάρισμα» για την άγονη γραμμή Ιωάννινα – Ηράκλειο