ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Βολές κατά πάντων και 33 υποψήφιοι

Να συμβάλει στη συγκρότηση ενός μαζικού κινήματος διεκδίκησης, αντίστασης, ρήξης και ανατροπής απέναντι σε κεντρικό και τοπικό κράτος και τις πολιτικές τους, που έρχονται σε πλήρη σύμπνοια με τις επιταγές της Ε.Ε., επιδιώκει η «Αριστερή Παρέμβαση στα Γιάννενα», που κατέρχεται στις εκλογές του Μαΐου με επικεφαλής τον πολιτικό μηχανικό, μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του περιφερειακού τμήματος Ηπείρου του Τ.Ε.Ε. Χρήστο Πατσούρα.

Αυτό αποφασίστηκε στην τελευταία γενική συνέλευση, όπου παράλληλα εγκρίθηκε η εκλογική διακήρυξη της παράταξης και ανακοινώθηκαν τα 33 πρώτα ονόματα του ψηφοδελτίου της.

Σύμφωνα με τον κ. Πατσούρα, η «έξοδος από την κρίση» δεν είναι τίποτε άλλο παρά η παραδοχή και αποδοχή των όρων που επιβάλλει ο καπιταλισμός, προκειμένου να αποκομίσει όλο και περισσότερα κέρδη από τους εργαζόμενους, ενώ με την ψήφιση του Κλεισθένη, το τοπικό κράτος θωρακίζεται ώστε να είναι ακόμα πιο εχθρικό σε βάρος των εργαζομένων και, ταυτόχρονα, να αποτελεί ευνοϊκό πεδίο αναπαραγωγής του κεφαλαίου σε τοπικό πεδίο.

Σε ό,τι αφορά το σημερινό δημοτικό συμβούλιο, ο κ. Πατσούρας κατηγόρησε τις κυρίαρχες παρατάξεις (πλην ΔΡΑΣΥ και Λαϊκή Συσπείρωση) ότι, είτε ενεργά είτε σιωπηλά, χάρισαν εκατομμύρια ευρώ πρόστιμα στους βιομήχανους εμφιάλωσης νερού, πέταξαν στον κάλαθο των αχρήστων την απαίτηση να επανακαθοριστούν οι ζώνες για τα εισιτήρια του Αστικού ΚΤΕΛ, έκαναν δυσβάσταχτο το κόστος ζωής έχοντας από τις υψηλότερες τιμές, και χωρίς ανάλογη ανταπόδοση, στους λογαριασμούς ύδρευσης, αποχέτευσης και δημοτικών τελών, απουσίαζαν από κάθε διεκδίκηση των εργαζομένων, διατήρησαν την έννοια του δημόσιου χώρου συνυφασμένη με αυτή του κέρδους και βρίσκονται στην πρώτη γραμμή νομιμοποίησης των παρανομιών και εξυπηρέτησης οικιστικών συμφερόντων γύρω από τη λίμνη. Μάλιστα για τα παραπάνω, έκανε λόγο και για «πλήρη σιωπηλή ανοχή» των παρατάξεων Καλογιάννη και Ελισάφ.

«Σήμερα οι ίδιες αυτές παρατάξεις, που εξυπηρετούν τα επιχειρηματικά συμφέροντα στην περιοχή μας, αναδιατάσσονται και σχηματίζουν τα ψηφοδέλτια για τις ερχόμενες δημοτικές εκλογές. Παρά τις επιμέρους δευτερεύουσες αντιθέσεις τους, συγκροτούν ένα μέτωπο υποταγής της τοπικής αυτοδιοίκησης στις ευρωπαϊκές και μνημονιακές δεσμεύσεις», τόνισε.

Υποψήφιο με την ΑΡ.Π.Ι. είναι ο εργαζόμενος στη γαλακτοβιομηχανία «Δωδώνη», γενικός γραμματέας Δ.Σ. σωματείου ΑμεΑ Ιωαννίνων Δημήτρης Αργυρός, η διοικητική υπάλληλος πανεπιστημίου Ιωαννίνων Κωνσταντίνα Βλάχα, η εργαζόμενη στο πανεπιστήμιο Ιωαννίνων Ευγενία Βραζιτούλη, η ιδιωτική υπάλληλος Δήμητρα Γαλατά, ο γραμματέας του Συλλόγου Ο.Τ.Α. Νομού Ιωαννίνων, μέλος γενικού συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ Ζώης Γαλατάς, οι εργαζόμενες στον επισιτισμό Ελένη Γεωργίου και Λίνα Νέζου, η γιατρός Λουίζα Γκίκα, ο άνεργος Σταύρος Γκόντοβος, η εργαζόμενη σε Μ.Κ.Ο. Πελαγία Γκουγιάνου, ο οικοδόμος Βασίλης Εφαπλωματάς, η ιδιωτική υπάλληλος Κωνσταντίνα Ζήκου, ο αργυροχρυσοχόος, γραμματέας σωματείου Μετάλλου Νίκος Ηλίας, η χημικός Σταματία Καλύβα, ο καθηγητής του τμήματος Χημείας του πανεπιστημίου Ιωαννίνων Θεμιστοκλής Καμπανός, η φοιτήτρια Αρετή Κανέλου, ο πολιτικός μηχανικός Αλέξανδρος Καπόγιαννης, ο νοσηλευτής Αθανάσιος Κώττης, οι συνταξιούχες δημοσίου Φρειδερίκη Μασσαλά και Χρυσαυγή Παπαϊωάννου, οι φοιτήτριες Μυρσίνη Μητροπάνου και Βάγια Μπαλτούκα, ο συνταξιούχος Κωνσταντίνος Μπακάλης, ο συνταξιούχος ΔΕΥΑΙ Κωνσταντίνος Μπουγάς, η νοσηλεύτρια Μαρία Παπουτσή, οι δάσκαλοι Θεόφιλος Παππάς και Νικόλαος Τζελέτας, ο επαγγελματίας Κωνσταντίνος Πολύμερος, η ιδιωτική υπάλληλος, πρώην μέλος του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων Βούλα Συνδρεβέλη, ο εργαζόμενος στην «Πίνδο» Σωτήριος Τάσσης, ο συνταξιούχος φωτογράφος Χρήστος Χουλιάρας, ο νοσηλευτής, πρόεδρος συλλόγου εργαζομένων στα δημόσια προνοιακά ιδρύματα Ηπείρου Χριστόφορος Χριστογιάννης και ο επαγγελματοβιοτέχνης Κωνσταντίνος Χριστογιώργος.

Σχετικά άρθρα

Π. Κολόκας: «Να ξεφύγουμε από την εποχή των δεινοσαύρων»

Με 96 υποψήφιους και επικεφαλής τον Χρ. Πατσούρα

Με στόχο τη «μεγάλη αλλαγή» στην Ήπειρο

Γεωργία Χαλάτση