ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Ψυχιατρική ΠΓΝΙ: Αδυναμία εισαγωγής νέων περιστατικών λόγω κορωνοϊού

Αδυνατεί να δεχτεί νέες εισαγωγές ασθενών, τόσο εκουσίων όσο και κατόπιν Εισαγγελικής εντολής, η Ψυχιατρική Κλινική του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, λόγω διασποράς κορωνοϊού σε ασθενείς και προσωπικό, εξέλιξη που αναδεικνύει και το πρόβλημα της υποστελέχωσης.

Η κατάσταση θα επανεξεταστεί τη Δευτέρα, όπως γίνεται γνωστό σε έγγραφο του διευθυντή της Ψυχιατρικής Κλινικής του ΠΓΝΙ Θωμά Υφαντή προς τη διοίκηση του ΠΓΝΙ, καθώς αυτή τη στιγμή στην Ψυχιατρική Κλινική νοσηλεύονται δέκα ασθενείς στη Μονάδα Οξέων Περιστατικών και 21 ασθενείς στη Μονάδα Βραχείας Νοσηλείας. Διαγνώστηκαν στην παρούσα φάση έξι ασθενείς θετικοί στον Covid-19, εκ των οποίων δύο σε αποδρομή, και επιπροσθέτως διαγνώστηκαν θετικοί δύο άτομα από το νοσηλευτικό προσωπικό, μία καθαρίστρια, μία ψυχολόγος και τρεις γιατροί.

«Ως εκ τούτου, δεν υπάρχουν πλέον διαθέσιμοι χώροι απομόνωσης στην Ψυχιατρική Κλινική και ο κίνδυνος περαιτέρω διασποράς είναι πολύ αυξημένος», σημειώνεται στο έγγραφο. Για την εξέλιξη αυτή ενημερώθηκαν η διοίκηση της 6ης ΥΠΕ, το ΕΚΕΠΥ αλλά και τα υπόλοιπα νοσοκομεία της Ηπείρου.

Στο ΠΓΝΙ πάντως, αξίζει να σημειωθεί, πως δεν έχουν ληφθεί δραστικά μέτρα, όπως υποχρεωτική χρήση μάσκας, απαγόρευση επισκεπτηρίων και rapid tests, παρά τα αυξημένα κρούσματα στην κοινότητα.

Από την άλλη πλευρά, λίγο καλύτερη ήταν η κατάσταση από πλευράς «πίεσης» λόγω των αναπνευστικών λοιμώξεων στο Γ.Ν. «Χατζηκώστα» την Παρασκευή σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες.

Η διοίκηση του νοσοκομείου, για το οποίο ισχύει απαγόρευση επισκεπτηρίου, ζητά από τους συνοδούς των ασθενών την καθημερινή διενέργεια rapid test, το οποίο θα επιδεικνύεται κατά την είσοδο, ενώ rapid test συστήνεται και σε ασθενείς που προσέρχονται για εξέταση είτε με τακτικό ραντεβού είτε εκτάκτως.

«Μη την τήρηση των μέτρων από όλους, πιστεύω θα μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε τους δυο αυτούς δύσκολους μήνες που έχουμε μπροστά μας», σημείωσε ο διοικητής του νοσοκομείου Σπ. Δερδεμέζης.

Σχετικά άρθρα

Πρεμιέρα απογευματινών χειρουργείων και στο «Χατζηκώστα»

Μια «χαριστική βιβλιοθήκη» στην Παιδιατρική του «Χατζηκώστα»

Άλλοθι για τα απογευματινά χειρουργεία οι λίστες αναμονής