ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Στίγμα αντιπολίτευσης έδωσε ο Λ. Γεωργόπουλος

Μια γεύση της αντιπολιτευτικής πολιτικής, που θα ακολουθήσει στη νέα αυτοδιοικητική περίοδο από τα έδρανα του περιφερειακού συμβουλίου, έδωσε ο επικεφαλής και εκλεγμένος περιφερειακός σύμβουλος της παράταξης «Φως» Λάμπρος Γεωργόπουλος, αναφέροντας 21 σημεία, που αποδεικνύουν, όπως σημείωσε, πως η προεκλογική ρητορική της περιφερειακής αρχής έχει καταρρεύσει.

Ο κ. Γεωργόπουλος, σε συνέντευξη τύπου, εγκαινιάζοντας μια νέα εποχή επικοινωνίας με τους πολίτες, χαρακτήρισε άφαντη την περιφερειακή αρχή σε μια σειρά ζητημάτων, ενώ σε άλλα σημείωσε πως δεν υπάρχει καμία εξέλιξη. Ειδικότερα, αναφορικά με το νέο Κλειστό, σημείωσε πως «βρισκόμαστε εντελώς στο πουθενά», ενώ τον φόβο πως θα μείνουμε στις «ακριβοπληρωμένες μακέτες, ενός κακοσχεδιασμένου έργου», εξέφρασε αναφορικά με το Πάρκο Υψηλής Τεχνολογίας. Μάλιστα, αναφέρθηκε και στους ψηφιακούς νομάδες σημειώνοντας πως η Ήπειρος έχει μόνο παραδοσιακούς νομάδες και δυστυχώς αυτοί αποφασίζουν για τα ψηφιακά. «Ας κοιτάξουμε τους δεκάδες χιλιάδες που έχει διώξει η μονοκρατορία από την Ήπειρο και όχι τους δεκάδες που συγκυριακά βρίσκονται εδώ. Εξάλλου, με ποιες ταχύτητες internet;», τόνισε.
Επίσης, «επικοινωνιακές φωτοβολίδες» χαρακτήρισε τις οδικές συνδέσεις Πρέβεζας-Ηγουμενίτσας και Πρέβεζας – Ιόνια Οδός, και έκανε λόγο για πανάκριβα έργα, αναφερόμενος στους κόμβους Λαψίστας, Επισκοπικού και Βαλανιδοράχης.
Ο κ. Γεωργόπουλος χαρακτήρισε το Μαυρολάγκαδο ως το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα ποιότητας έργου της περιφερειακής αρχής, στην οποία απέδωσε έλλειψη σχεδιασμού και συντονισμού για τη Γέφυρα Άρτας, αλλά και λογικές προηγούμενων δεκαετιών για το έργο Πηγάδια – Γέφυρα Πλάκας, σημειώνοντας πως η ανάδοχος εταιρία έχει αναλάβει σειρά έργων στην περιοχή. Τέλος «βράβευσε» το τμήμα Τέροβο-Πηγάδια ως το πιο «αχρείαστο» έργο.
Ενδεικτική επίσης χαρακτήρισε τη λειτουργία της περιφερειακής αρχής στην υπόθεση της μετεγκατάστασης του ΚΤΕΛ Θεσπρωτίας, ενώ την αποκάλεσε «άφαντη» σε μια σειρά ζητημάτων, όπως η ιδιωτικοποίηση του λιμανιού Ηγουμενίτσας και η επικείμενη ιδιωτικοποίηση της Εγνατίας και του αεροδρομίου Ιωαννίνων.
Επίσης, αναφέρθηκε στα 48 υδροηλεκτρικά έργα στον Αώο, κάνοντας λόγο για αναρχία στον σχεδιασμό ΑΠΕ, όπως και στο θέμα του Ειδικού Πολεοδομικού σχεδίου ολόκληρης της παραλιακής γραμμής της Ηπείρου, ενώ επανέλαβε τη θέση της παράταξης κατά των εξορύξεων.
Παράλληλα επέκρινε τη συμμετοχή στελεχών της περιφέρειας στην έκθεση του Μονάχου, όπως και σε άλλες που έγιναν ή προγραμματίζονται, κάνοντας λόγο για «ελαχιστότατα αποτελέσματα», ενώ αναφέρθηκε σε πληροφορίες σχετικά με υπόθεση στελέχους της Περιφέρειας, σημειώνοντας πως θα ζητηθεί πλήρη ενημέρωση.
Κριτική άσκησε και για μια σειρά ζητημάτων που δεν άπτονται απολύτως της Περιφέρειας Ηπείρου, όπως τις αεροδρομικές συνδέσεις και το υδατοδρόμιο Ιωαννίνων, την υγεία και το φορολογικό, προτείνοντας η Ήπειρος να αποτελέσει πιλοτική οικονομική και φορολογική ζώνη, ως μοναδικό τρόπο ανάπτυξης.
«Έχουμε ανοικτές τις πόρτες σε οποιονδήποτε θέλει να μας αναφέρει ζητήματα για να αναδείξουμε, θα προσπαθήσουμε να έχουμε μάτια παντού, ασχολούμενοι με μικρά και μεγάλα ζητήματα της περιοχής και να υπάρξει σοβαρός και υπεύθυνος έλεγχος της μονοκρατορίας που διοικεί την Ήπειρο», τόνισε ο κ. Γεωργόπουλος, κάνοντας γνωστό πως ο συνδυασμός λειτουργεί κανονικά και ήδη μετασχηματίζεται το οργανόγραμμά του από εκλογικό σε λειτουργικό. Μετά τη συνεδρίαση της Ολομέλειας την Κυριακή, αλλά και συναντήσεις που προηγήθηκαν, το αμέσως επόμενο διάστημα θα ανατεθούν ρόλοι ευθύνης για τα μέλη της.

Σχετικά άρθρα

Στο κεντρικό κράτος το μπαλάκι για την Παμβώτιδα

Ανεξαρτητοποίηση Μάξιμου Γεωργόπουλου, οργίλη αντίδραση Λάμπρου Γεωργόπουλου

Μία επιβράβευση και οι… σκληρές πραγματικότητες για το Ζαγόρι