ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Αναβάθμιση κοινόχρηστων χώρων από το τμήμα Πρασίνου

Στην επόμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου αναμένεται να έρθει προς ψήφιση ο Κανονισμός Πρασίνου του δήμου Ιωαννιτών για την προστασία, ορθή χρήση και λειτουργία των κοινόχρηστων χώρων αστικού και περιαστικού πρασίνου, που είχε τεθεί σε διαβούλευση το προηγούμενο διάστημα.

Παράλληλα, όμως, το τμήμα Πρασίνου προχωρά σε δράσεις που αφορούν την αναβάθμιση των κοινόχρηστων χώρων με τη χρήση αστικών αντικειμένων.

Πρόκειται για τις κατασκευές που δημιούργησε ο συμπολίτης μας Γιάννης Κράβαρης, τα «δώρα», που αποτέλεσαν μέρους του χριστουγεννιάτικου στολισμού της πόλης πριν λίγα χρόνια. «Εμείς δε βλέπουμε αυτή του τη δημιουργία απλώς σαν ένα χριστουγεννιάτικο σύμβολο, αλλά σαν ένα αστικό αντικείμενο, που συμβολίζει την αξία του δώρου, το οποίο δίνεται χωρίς ανταλλάγματα, για να εκφράσει την αγάπη μας και τη διάθεσή μας για προσφορά. Δώρο, άλλωστε, είναι η ζωή, η ελευθερία και η φύση», σημείωσε η κ. Βασίλειου και πρόσθεσε πως αυτά τα αντικείμενα κοσμούν πλέον τον κοινόχρηστο χώρο, στον κυκλικό κόμβο, στη Λιμνοπούλα. «Σχεδιάζουμε τη δημιουργία και άλλων αστικών αντικείμενων για να αναβαθμίσουμε τους κοινόχρηστους χώρους μας, ενώ σύντομα πρόκειται να τοποθετήσουμε και νέες, πληροφοριακές πινακίδες για τα πάρκα και τους κοινόχρηστους χώρους», επισήμανε η κ. Βασιλείου.

Παράλληλα, το Τμήμα Πρασίνου του δήμου προωθεί και υλοποιεί, μαζί με τοπικούς φορείς αλλά και εταιρίες, στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής τους ευθύνης, και άλλες δράσεις και παρεμβάσεις. Χαρακτηριστικά αναφέρθηκε στο παράδειγμα του σουπερμάρκετ My Market της εταιρίας METRO, η οποία ανέλαβε να «υιοθετήσει» ένα πάρκο στα Καρδαμίτσια. «Σε συνεργασία με το Τμήμα Πρασίνου του δήμου, με αρχιτέκτονες και εθελοντικές ομάδες της, η εταιρία θα υλοποιήσει εργασίες εξωραϊσμού και ουσιαστικής αναβάθμισης του πάρκου. Πρόκειται για μια αξιέπαινη πρωτοβουλία, που αξίζει και άλλες εταιρίες να μιμηθούν», σημείωσε η κ. Βασιλείου.

Σχετικά άρθρα

Από σήμερα ξεκινά η συστηματική δουλειά

Γεωργία Χαλάτση

Ψηλά στην ατζέντα τα ζητήματα προσβασιμότητας

Στην «Ώρα της Γης» συμμετέχει ο Δήμος Ιωαννιτών

Ηπειρωτικός Αγών