ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

«Εμπόλεμη κατάσταση» στη ΔΕΥΑΙ διαπίστωσε ο Ν. Γκόντας

Από τη ΔΕΥΑΙ, όπου είχε συνάντηση με εκπροσώπους του ΔΣ των εργαζομένων της επιχείρησης, ξεκίνησε την προεκλογική του δραστηριότητα ο επικεφαλής της «Ανεξάρτητης Δημοτικής Πρωτοπορίας» Νίκος Γκόντας.

Οι εργαζόμενοι εξέθεσαν μια σειρά προβλημάτων, που αφορούν το εργασιακό καθεστώς στην επιχείρηση, με τον κ. Γκόντα να διαπιστώνει απόλυτο χάσμα μεταξύ διοίκησης και εργαζομένων, με αποτέλεσμα η επιχείρηση να φθίνει και να απαξιώνεται στην αγορά και στη συνείδηση των πολιτών, τονίζοντας πως η εργασιακή ειρήνη είναι πλέον ζητούμενο στη μεγαλύτερη δημοτική επιχείρηση του δήμου.
«Η αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού της ΔΕΥΑΙ είναι το μέγα ζητούμενο, που απουσιάζει, και η οποία μπορεί να λύσει πολλά προβλήματα, που ταλανίζουν την επιχείρηση τα τελευταία χρόνια. Αυτό το δυναμικό μπορεί να αναβαθμίσει την ποιότητα παρεχόμενων υπηρεσιών στους συμπολίτες, γι’ αυτό απαιτείται η αξιοποίησή του. Δυστυχώς, το κλίμα που επικρατεί μεταξύ διοίκησης και εργαζομένων, βρίσκεται σε εμπόλεμη κατάσταση και επιβάλλεται να σταματήσει άμεσα», τόνισε και συνέστησε στους εργαζόμενους «να δείχνουν προσήλωση στο έργο τους, ανεξάρτητα με την συμπεριφορά της διοίκησης, η οποία θα ελεγχθεί για τις πράξεις της, για να επανέλθει η επιχείρηση στην κανονικότητα και στην λειτουργικότητα, όπως αυτή προβλέπεται από τον κανονισμό λειτουργίας.
«Δυστυχώς για τον δήμο μας και για τους συμπολίτες μας, η ΔΕΥΑΙ έχει καταστεί ένα μεγάλο αγκάθι και θα χρειαστεί πολύ δουλειά για να αποκτήσει την παλιά της αίγλη και δυναμική. Σ’ αυτή την προσπάθεια, πρωταγωνιστικό ρόλο καλούνται να παίξουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι, οι οποίοι εδώ και πολύ καιρό έχουν μπει στο στόχαστρο της διοίκησης της ΔΕΥΑΙ. Συνιστούμε, λοιπόν, αλλαγή πλεύσης της διοίκησης και να έλθει σε απόλυτη συνεργασία με τους εργαζόμενους για το καλό όλων και κυρίως των συμπολιτών, οι οποίοι είναι εκείνοι, που, σε καιρούς δύσκολους, καλούνται να πληρώσουν τους λογαριασμούς, πολλές φορές με μεγάλη δυσκολία», κατέληξε ο κ. Γκόντας.

Απάντηση από τη ΔΕΥΑΙ

Άμεση ήταν η απάντηση της διοίκησης της ΔΕΥΑΙ, η οποία αναφέρει ότι θεωρεί το προσωπικό της επιχείρησης  συνεργάτες. «Από την πρώτη μέρα, όλες μας οι ενέργειες έχουν σκοπό την προάσπιση των συμφερόντων της επιχείρησης, με κύριο γνώμονα την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών, Άλλωστε, η ΔΕΥΑΙ έχει σαν βασική φιλοσοφία της λειτουργίας της την παροχή των αγαθών ύδρευσης και αποχέτευσης, που αποτελούν θεμελιώδεις υπηρεσίες για την ποιότητα ζωής των πολιτών. Όλες μας οι κινήσεις είναι πάντα στο πλαίσιο της νομιμότητας, με στόχο τη διασφάλιση, τόσο των ίδιων των εργαζομένων, όσο και του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΥΑΙ», τονίζεται.

Σχετικά άρθρα

Δύο μελέτες για τον ποιοτικό έλεγχο του πόσιμου νερού

Ξεκινά η εγκατάσταση 11.900 «έξυπνων» υδρομέτρων

Διακοπή νερού στην πόλη την Τρίτη

Ηπειρωτικός Αγών