ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Με επαγγελματίες και φορείς η συμμετοχή στη Philoxenia

Με τη συμμετοχή, για ακόμη μια χρονιά, στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού Philoxenia της Θεσσαλονίκης, η οποία είναι και η παλαιότερη τουριστική έκθεση στην Ελλάδα, συνεχίστηκε το πρόγραμμα τουριστικής προβολής της Περιφέρειας Ηπείρου.

Η Philoxenia αποτελεί το κομβικό σημείο συνάντησης του τουριστικού κλάδου ετησίως, φιλοξενώντας καταξιωμένους επαγγελματίες του τουρισμού από 35 και πλέον χώρες – στόχους του εξωτερικού σε ένα άρτια οργανωμένο πρόγραμμα εμπορικών συναντήσεων. Πρόσθετο βάρος δίνεται από την Περιφέρεια Ηπείρου στη συγκεκριμένη έκθεση, καθώς, μετά τη λειτουργία της Εγνατίας Οδού, υπάρχει μεγάλη αύξηση επισκεπτών από τη Βόρεια Ελλάδα και από Βαλκανικά κράτη.
Η Περιφέρεια Ηπείρου φιλοξένησε στο περίπτερό της επιχειρηματίες του τουρισμού, επαγγελματίες του χώρου και φορείς απ’ όλη την Ήπειρο, συνεχίζοντας την πρακτική της ομαδικής προσπάθειας και του ενός προορισμού με επιμέρους τοπικά χαρακτηριστικά. Συνολικά συμμετείχαν άνω των 30 επιχειρηματιών με παρουσία και των Επιμελητηρίων Άρτας, Πρέβεζας, Θεσπρωτίας και της Ένωσης Ξενοδόχων Ιωαννίνων. Μαζί με τους φορείς που συμμετείχαν, πραγματοποίησαν δεκάδες προγραμματισμένες επιχειρηματικές συναντήσεις (b2b) με ελληνικές και ξένες επιχειρήσεις με παράλληλη ενημέρωση των επισκεπτών, αλλά και μέσω συνεντεύξεων σε Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Στις προγραμματισμένες παράλληλες δράσεις της παρουσίας, συγκαταλεγόταν η παρουσίαση στοιχείων της μουσικοχορευτικής κληρονομιάς της Ηπείρου από τον Λαογραφικό Σύλλογο «Κωστηλάτα» με παράλληλο κέρασμα στους θεατές με ηπειρώτικες πίτες, που παρασκεύασαν τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου «Πήγασος».
Το περίπτερο της Ηπείρου επισκέφτηκαν, μεταξύ άλλων, η υπουργός Πολιτισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, η υφυπουργός Τουρισμού Έλενα Ράπτη, η πρόεδρος του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού Άντζελα Γκερέκου, ο γενικός γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης Μύρων Φλούρης, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Γιάννης Χατζής και ο γενικός γραμματέας Άγγελος Καλλίας.
Το παρών έδωσε ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο οποίος, εκτός των άλλων, είχε συναντήσεις με εκπροσώπους τουριστικών φορέων. Την ευθύνη της αποστολής και συμμετοχής είχε ο αντιπεριφερειάρχης Ειδικών Μορφών Τουρισμού Ηλίας Γκαρτζονίκας σε συνεργασία με τα στελέχη της Περιφέρειας Σωτήρη Λώλη και Γιώργο Ψωμά.

Διπλή παρουσία της Ένωσης Ξενοδόχων Ν. Ιωαννίνων

Ευχαριστίες στην Περιφέρεια Ηπείρου εκφράζει η Ένωση Ξενοδόχων Ν. Ιωαννίνων για την παροχή φιλοξενίας στο περίπτερό της στην Έκθεση Philoxenia 2023, καθώς και για την βοήθεια στην πραγματοποίηση των συναντήσεων με ταξιδιωτικούς πράκτορες στο πλαίσιο της Έκθεσης.
Παράλληλα, η Ένωση Ξενοδόχων Ν. Ιωαννίνων συμμετείχε ως συνεκθέτης, σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων και άλλες Ενώσεις που απαρτίζουν την ομάδα των Ορεινών Προορισμών, με περίπτερο που είχε τον διακριτικό τίτλο «Mainland Greece», ένα εγχείρημα που έγινε για πρώτη φορά και κατά κοινή ομολογία στέφθηκε με επιτυχία, όπως σημειώνει. «Ευελπιστούμε ότι και με τη βοήθεια της Πολιτείας, θα γίνουν ανάλογες προσπάθειες και στο μέλλον για την ανάδειξη του χειμερινού τουρισμού και των προορισμών, που λειτουργούν καθ΄ όλη την διάρκεια του έτους», αναφέρει σε δελτίο τύπου.

Σχετικά άρθρα

Στους κερδισμένους του 2023 η Περιφέρεια Ηπείρου

Αποστόλης Τζελέτας

Γέφυρα – αντίγραφο στη θέση της ιστορικής γέφυρας Κοράκου

Έριξαν τον… σπόρο για μελλοντικές συνεργασίες