Αίθουσα Σύνταξης Επικαιρότητα

Επιμένει αυτοδιοικητικά και πάει με Καχριμάνη

Την υποψηφιότητά της με την παράταξη «Αξιοβίωτη Ανάπτυξη» του Αλέκου Καχριμάνη ανακοίνωσε με ανάρτησή της στο facebook η δήμαρχος Σουλίου Σταυρούλα Μπραΐμη-Μπότση, με την υποσημείωση ότι επιμένει αυτοδιοικητικά.

Το όνομα της κ. Μπραΐμη-Μπότση ακουγόταν έντονα για το ψηφοδέλτιο του Κινήματος Αλλαγής στον νομό Θεσπρωτίας, ωστόσο εδώ και λίγες ημέρες είχε ενημερώσει τα κομματικά όργανα ότι δεν ενδιαφέρεται να δοκιμάσει την τύχη της στον κεντρικό πολιτικό στίβο, όπου, άλλωστε, οι πιθανότητες εκλογής της θα ήταν μικρές, με δεδομένο πως πρόκειται για διεδρική περιφερειακή ενότητα.
Η έκπληξη, ωστόσο, είναι πως αποφάσισε να ενταχθεί όχι στο ψηφοδέλτιο του Δ. Δημητρίου, που στηρίζεται από το Κίνημα Αλλαγής, αλλά σε αυτό του Αλέκου Καχριμάνη, ο οποίος έχει τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας. Βέβαια, στο παρελθόν και άλλα στελέχη από εκτός κομματικού χώρου της Ν.Δ. έχουν επιλέξει να ακολουθήσουν τον νυν περιφερειάρχη, όπως για παράδειγμα ο Δημήτρης Φίλης, ο οποίος ήταν και υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.
Αιτιολογώντας την απόφασή της, η Σταυρούλα Μπραΐμη-Μπότση αναφέρει: «Επί εννέα χρόνια υπηρέτησα τον πρώτο βαθμό αυτοδιοίκησης με απόλυτη συνέπεια λόγων και πράξεων. Με σθένος , αποφασιστικότητα και αποτελεσματικότητα ,ώστε να εξασφαλίσω το καλύτερο δυνατό για τους συνδημότες μου. Πιστεύω ότι η σκληρή δουλειά μέσα από τα έδρανα του δήμου Σουλίου απέδωσε και εξασφάλισε στέρεες βάσεις προόδου και ανάπτυξης.
Έχοντας ως μοναδικό κίνητρο την αγάπη για τον τόπο, προσπαθώ με κάθε τρόπο να φανώ χρήσιμη κι αυτό θεωρώ , πλέον, ότι μπορώ να το πετύχω μέσα από την περιφερειακή διοίκηση. Οι αλλαγές και οι προκλήσεις που επιφέρει το νέο θεσμικό πλαίσιο του Κλεισθενη στην αυτοδιοίκηση γενικότερα , επιτάσσει ανθρώπους με εμπειρία , που να μπορούν να διαχειριστούν τα σύνθετα προβλήματα των κοινωνιών. Ανθρώπους που, παρά τις αρρυθμίες που ενδεχομένως να παρουσιαστούν στη διοίκηση και τη λειτουργία των ΟΤΑ, να μπορούν να τις ξεπεράσουν και να εφαρμόσουν πολιτικές με σύγχρονες αναπτυξιακές δυνατότητες.
Αυτός είναι και ο λόγος που αποφάσισα να συνταχθώ με τον Αλέξανδρο Καχριμάνη, με τον οποίο, αν και από διαφορετικές θεσμικές θέσεις (και πολιτικούς χώρους), εργαστήκαμε έχοντας κοινό σκοπό: να κάνουμε καλύτερο τον τόπο μας. Με τη μέχρι τώρα άριστη συνεργασία μας, καταφέραμε πολλά και είμαι σίγουρη ότι και από τα ίδια έδρανα θα επιτύχουμε ακόμη περισσότερα».

Σχετικά άρθρα

Αλλαγή σκυτάλης

Νέο «πακέτο» έργων για οδικές και αγροτικές υποδομές

Πρό(σ)κληση σε Καχριμάνη για debate