ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Ζητά πρόνοια για την κάλυψη των κενών

Την πρόνοια την οποία θα έπρεπε να δείξει η Πολιτεία για την κάλυψη των κενών, που θα δημιουργηθούν στην Ελληνική Αστυνομία τα επόμενα χρόνια, δείχνουν οι συνδικαλιστές, που ζητούν τη σταδιακή ενίσχυση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ιωαννίνων πριν τη... μεγάλη έξοδο όσων βρίσκονται κοντά στην συνταξιοδότηση.

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ιωαννίνων, μετά και τις πρόσφατες συμπληρωματικές μεταθέσεις, ζητά από την πολιτική και φυσική ηγεσία να επιταχύνει τους ρυθμούς ενίσχυσης του ανθρώπινου δυναμικού, το οποίο συρρικνώνεται αριθμητικά και μεγαλώνει ηλικιακά. Από τις τελευταίες συμπληρωματικές μεταθέσεις μόλις δύο άτομα θα έρθουν στην Αστυνομική Διεύθυνση Ιωαννίνων, ενώ από δύο άτομα μετατέθηκαν σε Πρέβεζα και Θεσπρωτία, και τρία στην Άρτα.

«Πέρυσι τέτοια εποχή οι συμπληρωματικές μεταθέσεις ήταν στο μηδέν σε όλη την Ελλάδα. Τουλάχιστον βγήκαν φέτος 120 μεταθέσεις, που σημαίνει μια κίνηση στην επετηρίδα. Ωστόσο, όπως έχουμε αναδείξει τον τελευταίο 1,5 χρόνο, περίπου το ένα τέταρτο της δύναμης της Αστυνομικής Διεύθυνσης έχει ώριμα συνταξιοδοτικά δικαιώματα. Αυτοί παραμένουν, αλλά δε θα γίνεται αυτό επ’ άπειρον», σημείωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Ανέστης Κωνσταντινίδης, τονίζοντας πως, αν τα επόμενα δύο- τρία χρόνια δεν έχουμε γενναίες προσλήψεις, περίπου 50 ατόμων κατ’ έτος, θα υπάρξει διατάραξη στη λειτουργία των υπηρεσιών.

Με δεδομένο πως, προς το παρόν, δεν παρουσιάζονται σημαντικά προβλήματα, η πολιτεία δε φαίνεται να κινείται προς την ενίσχυση των υπηρεσιών, με τον κ. Κωνσταντινίδη να σημειώνει πως οι δυσλειτουργίες θα εμφανιστούν απότομα, αν δεν υπάρξει μέριμνα, καθώς οδεύουν πως συνταξιοδότηση περίπου 600 άτομα, τα οποία προσελήφθησαν τη δεκαετία του ’90 λόγω του αλβανικού τότε ζητήματος.

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων ζητά, για μια ακόμη φορά, και από τους τοπικούς φορείς να στηρίξουν το αίτημα της ενίσχυσης με προσωπικό, ενόψει των επόμενων τακτικών μεταθέσεων, στις αρχές του χρόνου.

Σχετικά άρθρα

Επέστρεψε ο υπουργός, επέστρεψε και το αίτημα

Κίνδυνος αποδυνάμωσης λόγω συνταξιοδοτήσεων

Επαναφορά του αιτήματος για επέκταση του επιδόματος Παραμεθορίου