Φωτογραφία ΗμέραςΚαθημερινά

Αναντικατάστατοι οι εργαζόμενοι στο Κτηματολογικό Γραφείο

Συμπολίτης μας βρέθηκε χθες στο Κτηματολόγιο για να αναζητήσει ένα πιστοποιητικό, αλλά φαίνεται ότι οι εργαζόμενοί του είναι... αναντικατάστατοι και έτσι αποχώρησε άπραγη, χωρίς, ωστόσο, να χάσει το χιούμορ της και την καλή της διάθεση, παρ' όλη την ταλαιπωρία

Αν δεν μπορείς να το αποφύγεις, απόλαυσέ το, λένε, και αυτός ίσως είναι ο μόνος τρόπος να διαχειριστεί κανείς το καθημερινό και διαρκές παράλογο που συναντά τακτικά στις ελληνικές δημόσιες υπηρεσίες. «Θέλετε να σας πω κάτι αστείο, να ξεκινήσει η μέρα σας ευχάριστα;», ρώτησε χαρωπά χθες νωρίς το πρωί η γυναίκα στην άλλη άκρη της γραμμής. Μόλις είχε επιστρέψει από το Κτηματολόγιο, όπου πήγε για να παραλάβει ένα πιστοποιητικό, αλλά δεν το έλαβε ποτέ, καθώς η υπάλληλος έλειπε με άδεια, και η κεντρική υπηρεσία του δεν επιτρέπει την προσωρινή και ολιγοήμερη αντικατάστασή της.

«Είμαι μεγάλη γυναίκα. Τέσσερις μάσκες άλλαξα από το πρωί και το χαρτί δεν το πήρα», συνέχισε χωρίς να χάνει το κέφι της. Και, παρόλο που η διεύθυνση πολεοδομίας του δήμου έχει ορίσει καταληκτική ημερομηνία για την κατάθεση φακέλων στο πλαίσιο του ρυθμιστικού σχεδίου Ζευγάρια – Τσιφλικόπουλο, εκείνη καθόλου δεν απελπίζεται. Τηλεφωνεί και στο Κτηματολόγιο στην Αθήνα, αλλά κι εκεί απουσιάζει η αρμόδια υπάλληλος. Τι άλλο μπορεί να κάνει; Τίποτε, παρά να γελά, να αστειεύεται και να φωτογραφίζει το παράλογο, για να το δούμε όλοι.

Σχετικά άρθρα

«Πονοκέφαλος» για μηχανικούς και ιδιοκτήτες

Ανάρτηση προσωρινών κτηματολογικών πινάκων σε 28 κοινότητες των Ιωαννίνων

Παράταση για τα ακίνητα «αγνώστου ιδιοκτήτη»