Φωτογραφία ΗμέραςΚαθημερινά

Τα παιδιά συναντούν τον Τάσο Παπασταύρο

Φέτος οι μαθήτριες και οι μαθητές της Στ’ τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ιωαννίνων γνώρισαν από κοντά τα δημόσια κτίρια της πόλης τους και την ιστορία τους και είχαν την τύχη να την ακούσουν από τον πλέον κατάλληλο, τον Τάσο Παπασταύρο.

Φέτος οι μαθήτριες και οι μαθητές της Στ’ τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ιωαννίνων γνώρισαν από κοντά τα δημόσια κτίρια της πόλης τους και την ιστορία τους. Χωρισμένοι σε ομάδες τα επισκέφτηκαν, τα φωτογράφισαν, αναζήτησαν και κατέγραψαν πληροφορίες γι’ αυτά στη Ζωσιμαία Δημόσια Βιβλιοθήκη.

Με την καθοδήγηση και τη βοήθεια των δασκάλων τους Μένης Πατσιαβουρίδου και Χαράς Τζιαφά και της εκπαιδευτικού πληροφορικής Κατερίνας Σπυρονίκου υλοποίησαν τη φετινή σχολική χρονιά το πολιτιστικό πρόγραμμα «Ιστορικά κτίρια της πόλης μας από το χθες στο σήμερα».

Στη διάρκειά του, συνάντησαν τον πλέον κατάλληλο να τους μιλήσει για τα κτίρια των Ιωαννίνων, τον αρχιτέκτονα και πρώην δήμαρχο Ιωαννίνων Τάσο Παπασταύρο, που τα επισκέφτηκε στο σχολείο τους και τους σύστησε όλο αυτόν τον πολύτιμο αρχιτεκτονικό και καλλιτεχνικό θησαυρό των Ιωαννίνων. Κι εκείνα σήμερα ανταπέδωσαν και τον επισκέφτηκαν στον χώρο του, μαθαίνοντας κι άλλα πολλά ενδιαφέροντα για την πόλη τους από έναν άνθρωπο που αφηγείται μοναδικά την ιστορία της.

Σχετικά άρθρα

Η Νουριγέ κι ο δήμαρχος

Νίκος Αλμπανόπουλος

Τίμησε τον Τάσο Παπασταύρο ο δήμος Ιωαννιτών

Και μεταφορά και διασπορά

Γεωργία Χαλάτση