Ο Θωμάς Μπέγκας συγχαίρει τον Μωυσή Ελισάφ στο εκλογικό κέντρο του δεύτερου, αμέσως μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων (φωτογραφία: Λαμπρινή Σταμούλη)
Φωτογραφία Ημέρας

«Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις» τώρα όπως και τότε

Ο πολιτικός πολιτισμός όλης της προεκλογικής περιόδου επισφραγίστηκε με τον πιο δυνατό τρόπο το βράδυ των εκλογών, όταν ο απερχόμενος δήμαρχος Θωμάς Μπέγκας πήγε στο εκλογικό κέντρο του νέου από τον Σεπτέμβριο δημάρχου να τον συγχαρεί.

Η μικρή μας πόλη μέσα σε λίγα 24ωρα έγινε… διεθνής. Όλοι μιλούν για τον νέο δήμαρχό της, τον Μωυσή Ελισάφ, τη συνειδητά προοδευτική και συμβολική επιλογή των Γιαννιωτών να του εμπιστευτούν τη διοίκηση του δήμου τους.

Μιλούν, όμως, και για τον πολιτικό πολιτισμό, που επέδειξαν όλοι οι επικεφαλής των παρατάξεων και οι υποψήφιοί τους κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου. Έναν πολιτικό πολιτισμό που επισφραγίστηκε με τον πιο δυνατό τρόπο το βράδυ των εκλογών, όταν, αμέσως μετά την ανακοίνωση των επισήμων αποτελεσμάτων και τις δηλώσεις των δύο μονομάχων, ο απερχόμενος δήμαρχος Θωμάς Μπέγκας πήγε στο εκλογικό κέντρο του νέου από τον Σεπτέμβριο δημάρχου να τον συγχαρεί.

Το πρωτοσέλιδο του Ηπειρωτικού Αγώνα την Τρίτη 25 Οκτωβρίου 1994.

Μία συνήθεια, που ξεκίνησε στις εκλογές του Οκτωβρίου του 1994 από τον Τάσο Παπασταύρο, τον για μόλις 334 ψήφους ηττημένο της βραδιάς, που έσπευσε στο εκλογικό κέντρο του αντιπάλου του, Λευτέρη Γκλίναβου, να τον συγχαρεί εγκάρδια. Τη φωτογραφία από το στιγμιότυπο είχε δημοσιεύσει τότε ο Ηπειρωτικός Αγώνας στο πρωτοσέλιδό του, με τη λεζάντα: «μια φωτογραφία, χίλιες λέξεις».

Σχετικά άρθρα

Λαμπρή (παρά την αφρικανική σκόνη) η υποδοχή της Ολυμπιακής Φλόγας

Τα Γιάννενα θα φωτίσει αύριο η Ολυμπιακή Φλόγα

Μ. Κεφάλα: «Η βία δεν είναι ποτέ ανεκτή»