Αθλητικά

Από την Τούμπα στο Χαριλάου πάει ο ΠΑΣ

Ο ΠΑΣ μπορεί να έχασε στο 87’ με σκορ 2-1 στην Τούμπα από τον ΠΑΟΚ, έχοντας κόντρα και τη διαιτησία του Φωτιάδη, που έδωσε ένα ανύπαρκτο και ένα αμφισβητούμενο πέναλτι, καθώς και μπόλικες κίτρινες κάρτες, αλλά έπαιξε με πάθος, δύναμη και ψυχή.

Αυτά τα στοιχεία θέλει να κρατήσει και στο δύσκολο ματς, που θα δώσει την Κυριακή στο γήπεδο Χαριλάου με τον Άρη, για την 19η αγωνιστική. Θα επιδιώξει να πάρει ό,τι καλύτερο μπορεί, στην προσπάθεια για την παραμονή στη Σούπερ Λίγκα.

Προχθές στην Τούμπα, οι κυανόλευκοι έφτασαν κοντά σε έναν πολύτιμο βαθμό, αλλά, όπως είπε και ο Πετράκης, όταν δέχεται μια ομάδα γκολ στο τέλος, είναι σαν να μην τις έκατσε η μπίλια της τύχης σε ρουλέτα. Στον ΠΑΣ δε θέλουν να μείνουν άλλο στο προχθεσινό παιχνίδι, καθώς τρέχουν οι αγωνιστικές υποχρεώσεις. Άφησαν πίσω και την κακή διαιτησία, αλλά και τις προσβλητικές δηλώσεις του Λουτσέσκου, που… θύμωσε γιατί ο ΠΑΣ έπαιξε αμυντικά και δυσκολεύτηκε η ομάδα του να κερδίσει. Ο Πετράκης, όταν ρωτήθηκε στη συνέντευξη Τύπου για τα παράπονα του ρουμάνου προπονητή για σκόπιμες καθυστερήσεις, τόνισε: «Κάνω 27 χρόνια τον προπονητή. Ποτέ κάποιος δεν έχει πει ότι είπα σε κάποιον παίκτη να κάνει καθυστέρηση και να πέσει. Μπορεί από το αίσθημα της αυτοσυντήρησης ή να υπάρχει κάποιο πραγματικό θέμα. Δε θυμάμαι πόσες φορές συνέβη αυτό. Εμείς σεβόμαστε τον ΠΑΟΚ, είναι μία ομάδα με πολύ κόσμο. Υπάρχει τεράστιος σεβασμός. Είναι έξω από τη δική μου φιλοσοφία όλο αυτό. Ο καθένας κρίνεται από αυτά που λέει κι από αυτά που κάνει. Δε θέλω να σχολιάσω όσα είπε ο Ραζβάν Λουτσέσκου. Ο καθένας κρίνεται…».

Προκαλεί γέλιο ο Λουτσέσκου

Ενώ ο Πετράκης έδειξε για μια ακόμη φορά το ήθος και την ψυχραιμία του, ο Λουτσέσκου συνέχισε και στη συνέντευξη Τύπου τις διαμαρτυρίες για τη…. διαιτησία και τον τρόπο παιχνιδιού του ΠΑΣ. Αν είναι δυνατόν να έχει παράπονα ο ΠΑΟΚ από τους ρέφερι. Όταν μίλησε στη NOVA μετά το τέλος του αγώνα, ο Ρουμάνος ήταν πολύ εκνευρισμένος και είπε διάφορα, που εξέθεσαν τον ίδιο και τον ΠΑΟΚ. Ότι τάχα οι παίκτες του ΠΑΣ έπαιξαν αντιποδόσφαιρο. Το άσχημο είναι ότι συνέχισε στο ίδιο τέμπο ακόμη και όταν πήγε πιο ήρεμος στη συνέντευξη Τύπου, λέγοντας μεταξύ άλλων: «Κρατάω αυτά τα λόγια που είπα, είμαι πιο ήρεμος τώρα αλλά δεν αλλάζω την άποψη μου. Σέβομαι κάθε στρατηγική, αλλά αυτό που έγινε σήμερα ήταν ντροπή για το ποδόσφαιρο. Το να είσαι 30 λεπτά στον αγώνα και να αρνείσαι να παίξεις, δεν είναι αποδεκτό. Το δεύτερο με το οποίο είμαι εκνευρισμένος, είναι με τους διαιτητές. Ακόμη και σήμερα μιλάμε για λάθη. Δεχθήκαμε ένα γκολ σήμερα, που ήταν μισό μέτρο οφσάιντ. Ενδεχομένως να σφυρίζουν με φόβο οι διαιτητές απέναντί μας, ενδεχομένως να κρύβεται κάτι άλλο. Σήμερα μέτρησε ένα γκολ οφσάιντ και στο ματς με τον Αστέρα δε μέτρησε ένα γκολ κανονικό του Μπίσεσβαρ».

Η προετοιμασία για τον Άρη

Χθες έκαναν αποθεραπεία όσοι αγωνίστηκαν στην Τούμπα και κανονική προπόνηση οι υπόλοιποι. Επιστρέφουν οι Αθανασιάδης, Τζημόπουλος και Νικολιάς, που εξέτισαν την ποινή τους, ενώ σήμερα θα φανεί αν είναι εντάξει οι τραυματίες Μιχαήλ Αλέξης και Ξύδας. Στη διάθεση του Πετράκη θα τεθεί και ο Αποστολόπουλος, που είχε άδεια λόγω οικογενειακού προβλήματος. Εκτός θα μείνει πάλι ο Λεό, προς αποφυγή υποτροπής του τραύματος στους προσαγωγούς, που τον ταλαιπώρησε πολύ καιρό. Χθες ο Πετράκης «κατασκόπευσε» τηλεοπτικά τον Άρη στον αγώνα που έδωσε στην Ξάνθη.

Διαιτητής ο Κουμπαράκης

Χθες η ΚΕΔ/ΕΠΟ όρισε διαιτητή για τον αγώνα Άρης – ΠΑΣ (Κυριακή 3/2 και ώρα 19.00) τον Στέφανο Κουμπαράκη του συνδέσμου Θράκης. Βοηθοί του θα είναι οι Δημήτριος Σαμοίλης (Αθηνών), Αντώνης Διπλάρης (Καρδίτσας). Τέταρτος διαιτητής ο Κωνσταντίνος Κατοίκος (Αθηνών) και παρατηρητής ο Κωνσταντίνος Ζαννετίδης (Δωδεκανήσου). Ο Κουμπαράκης φέτος ήταν ρέφερι στον αγώνα Κυπέλλου Ατρόμητος – ΠΑΣ 1-2 στις 25/9/2018 και στον άτυχο αγώνα πρωταθλήματος ΠΑΣ – ΑΕΚ 0-4 στις 14/1/2019.

Δανός στο ντέρμπι ΑΕΚ – ΠΑΟΚ

Στο ντέρμπι της Κυριακής ΑΕΚ – ΠΑΟΚ διαιτητής ορίστηκε ο Δανός Μάικλ Τίκγκααρντ. Είναι γεννημένος στις 7 Ιουνίου του 1977 και διάγει το 42ο έτος της ζωής του. Τη φετινή σεζόν ήταν τέταρτος στο Αστάνα – ΑΠΟΕΛ 1-0 για τα προκριματικά του Europa League. Τελευταία φορά που σφύριξε στο πρωτάθλημα Δανίας, ήταν στο Χόρσενς – Μίντιλαντ 1-3 στις 16 Δεκεμβρίου 2018. Εν ολίγοις, εδώ και 1,5 μήνα δεν έχει διευθύνει κάποιο παιχνίδι. Βοηθοί του θα είναι οι συμπατριώτες του Ντένις – Βόλενμπεργκ Ράσμουσεν και Νιλς Χογκ. Στα υπόλοιπα παιχνίδια της 19ης αγωνιστικής, οι ρέφερι που ορίστηκαν, είναι: Λαμία – Παναιτωλικός Γρατσάνης (Τρικάλων), Ολυμπιακός – Πανιώνιος Κοτσάνης (Δράμας), ΟΦΗ – Ξάνθη Παπαπέτρου (Αττικής), Απόλλων Σμύρνης – Αστέρας Τρίπολης Τζοβάρας (Φθιώτιδας), Λάρισα – Ατρόμητος Διαμαντόπουλος (Αρκαδίας), Λεβαδειακός – Παναθηναϊκός Φωτιάς (Πέλλας), Άρης – ΠΑΣ Γιάννινα Κουμπαράκης (Θράκης).

Φινάλε στις μεταγραφές

Χθες τα μεσάνυχτα εξέπνευσε η μεταγραφική περίοδος του Ιανουαρίου. Υπάρχει και μια δεύτερη ευκαιρία για τις ομάδες, αφού για τους ελεύθερους παίκτες οι μεταγραφές είναι μέχρι και 14 Φεβρουαρίου. Μέχρι αργά χθες το απόγευμα δεν υπήρχε κάποια άλλη μεταγραφή στους ορίζοντες του ΠΑΣ. Ίσως να γίνει κάτι τις επόμενες ημέρες. Η τοπική ομάδα απέκτησε Πάντελιτς, Σεργκελασβίλι και Μάνο, ενώ έκανε επαγγελματία τον Πήλιο, που προχθές ήταν και στην αποστολή. Αποχώρησαν οι Κακούμπα, Μυστακίδης, Κούζικ και Λουκίνας.

Σχετικά άρθρα

Σήμερα Άρης – ΠΑΣ στο γήπεδο Χαριλάου

Απολύμανση στους «Ζωσιμάδες» μετά τα κρούσματα στον Άρη

Τίποτα δεν είναι τυχαίο φέτος στον ΠΑΣ

Βαγγέλης Γυφτόπουλος