Ο αντιπεριφερειάρχης Βασίλης Γοργόλης με τον τερματοφύλακα της επίλεκτης ομάδας ποδοσφαιριστών Ηπείρου Θανάση Κουβεντάρη
ΑθλητικάΑίθουσα Σύνταξης

Στόχος και χρέος ένα γεμάτο γήπεδο

Μία γιορτή του αθλητισμού, αντάξια της επιτυχίας που σημείωσε η Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου στα γήπεδα της Πορτογαλίας το καλοκαίρι του 2004, θέλει να είναι η περιφέρεια Ηπείρου, ο φιλικός αγώνας μεταξύ μιας επίλεκτης ομάδας ποδοσφαιριστών της Ηπείρου και της ομάδας EuroLegends 2004, των παικτών δηλαδή της θρυλικής ομάδας του 2004, που πέτυχε τη μεγαλύτερη επιτυχία του ελληνικού αθλητισμού σε συλλογικό επίπεδο.

Το παιχνίδι θα πραγματοποιηθεί στο το Εθνικό Στάδιο Ιωαννίνων «οι Ζωσιμάδες» την Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου, στις 4 το απόγευμα, και η είσοδος για τους φιλάθλους θα είναι ελεύθερη. Οι προετοιμασίες είναι πυρετώδεις, τόσο σε αγωνιστικό επίπεδο με τη μεικτή ομάδα της Ηπείρου να έχει ξεκινήσει προετοιμασίες για να παρουσιάσει ένα ανταγωνιστικό σύνολο, όσο και σε οργανωτικό, καθώς το μεγάλο στοίχημα είναι να γεμίσουν οι κερκίδες και να υπάρχει μια θερμή ατμόσφαιρα.
Άλλωστε, αυτό επιθυμούν και οι ίδιοι οι ποδοσφαιριστές εκείνης της Εθνικής, που είχαν την ιδέα για τη διοργάνωση του φιλικού αγώνα, με την περιφέρεια Ηπείρου να αναλαμβάνει να τρέξει το εγχείρημα. «Στα τέλη του 2018, στο πλαίσιο της εκδήλωσης “Νεολαία και Αθλητισμός”, στα Γιάννενα βρέθηκαν ο Αντώνης Νικοπολίδης, ο Στέλιος Γιαννακόπουλος και ο Άγγελος Χαριστέας. Διατύπωσαν την πρόταση στον περιφερειάρχη και άμεσα έγινε αποδεκτή», τόνισε, μιλώντας στον Η.Α. ο αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού Βασίλης Γοργόλης, που χαρακτήρισε ιδιαίτερα τιμητική την πρόταση.
Προκειμένου να υπάρξει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα σε ό,τι αφορά την προσέλευση του κόσμου, που είναι και το μεγάλο στοίχημα, αποφασίστηκε το παιχνίδι να ενταχθεί στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα «Ελευθέρια» της πόλης, να αποκτήσει πανηπειρωτικό χαρακτήρα με τη συμμετοχή στη μεικτή ομάδα ποδοσφαιριστών και από τους τέσσερις νομούς, ενώ έχει ξεκινήσει και μια διαδικασία ενημέρωσης στα σχολεία.
«Φιλοδοξούμε να έρθει κόσμος από όλη την Ήπειρο. Θέλουμε το γήπεδο να γεμίσει από παιδιά και οικογένειες και να υπάρχει μια εορταστική ατμόσφαιρα, με στόχο να τιμήσουμε με έναν ξεχωριστό τρόπο τους αθλητές, που μας έκαναν περήφανους και μας έβγαλαν στους δρόμους για να πανηγυρίσουμε», σημείωσε ο κ. Γοργόλης, κάνοντας γνωστό πως θα δοθεί η δυνατότητα σε όσους το επιθυμούν, να φωτογραφηθούν με τα ινδάλματά τους και να πάρουν αυτόγραφα, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο.
Σημαντικός είναι και ο ρόλος των ποδοσφαιριστών, που θα απαρτίζουν τη μεικτή ομάδα της Ηπείρου, και ο οποίος δεν περιορίζεται στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου. Με δεδομένο ότι οι περισσότεροι έχουν ρόλους σε ακαδημίες ποδοσφαίρου της περιοχής, στόχος τους είναι να φέρουν στο γήπεδο όλα τα παιδιά που ασχολούνται με το ποδόσφαιρο, προκειμένου να απολαύσουν ένα όμορφο παιχνίδι και να γνωρίσουν τους αθλητές, που σήκωσαν το Ευρωπαϊκό Κύπελλο το 2004. Ένας επιπρόσθετος λόγος είναι και το ότι το παιχνίδι θα γίνει με κάθε επισημότητα, με την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου, που θα παιανίσει η Φιλαρμονική του δήμου, δίνοντας την ευκαιρία στα παιδιά να ζήσουν κάτι το διαφορετικό.
Ένας από τους ποδοσφαιριστές της μεικτής Ηπείρου είναι και ο Θανάσης Κουβεντάρης, ο οποίος θα έχει τον δύσκολο ρόλο να υπερασπιστεί την εστία της ομάδας. «Δε θα μπορούσα να φανταστώ ότι θα έχω αυτή την ευκαιρία στη ζωή μου. Είναι μια μεγάλη τιμή όχι μόνο προσωπική, αλλά για όλη την πόλη. Τολμώ να πω ότι θα είναι ο μεγαλύτερος αγώνας της καριέρας μου. Οφείλουμε όλοι να γεμίσουμε το γήπεδο, να χειροκροτήσουμε αυτή την ομάδα», τόνισε στον Η.Α., σημειώνοντας πως είναι ιδιαίτερα χαρούμενος και για το ότι δόθηκε η ευκαιρία να βρεθεί ξανά με συναθλητές του. Παράλληλα, υποσχέθηκε πως θα γίνει ένα παιχνίδι, που θα είναι διαφήμιση για το ποδόσφαιρο, καθώς, ανεξάρτητα από το ποιος είναι ο αντίπαλος και τι έχει πετύχει, φιλοδοξία κάθε ποδοσφαιριστή είναι να κερδίζει στο γήπεδο.

Σχετικά άρθρα

Εδραίωση του εχθρικού περιβάλλοντος για τις ΑΠΕ

Σχέδια και για νέα επιχειρηματική αποστολή στις ΗΠΑ

Β. Γοργόλης: «Τους κανόνες για τις ΑΠΕ πρέπει να τους βάλει η κεντρική διοίκηση»