ΑθλητικάΑίθουσα Σύνταξης

Ανανέωσε το ραντεβού του για το 2024

Με συμμετοχές που ξεπέρασαν τις προσδοκίες των διοργανωτών πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή ο 6ος Ημιμαραθώνιος Δρόμος Ιωαννίνων, που συνδιοργάνωσαν ο Σύλλογος Δρομέων Ιωαννίνων, η εταιρεία αθλητικών events My Adventure και η Περιφέρεια Ηπείρου, ενώ θεσμική στήριξη παρείχαν ο Δήμος Ιωαννιτών και η ΕΟΣΛΜΑ-Υ.

Τον Ημιμαραθώνιο Δρόμο πλαισίωσαν ένας αγώνας 5 χλμ., παιδικός αγώνας 1000 μ. και αγώνας 500 μ. ατόμων με αναπηρία. Ξεχωριστή στιγμή αποτέλεσε η συμμετοχή της ομάδας «Τρέξε μαζί μου» στον ημιμαραθώνιο, με παιδιά σε αναπηρικό αμαξίδιο να καλύπτουν τη διαδρομή των 21 χλμ. με συνοδεία δρομέων.
Ωφελούμενοι, προσωπικό και γονείς ωφελουμένων του Οικοτροφείου Στέγης Ελένη Γύρα της ΕΕΠΑΑ, καθώς και ωφελούμενοι, γονείς και προσωπικό της Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης «Ελπίδα Ζωής» έτρεξαν τη διαδρομή των 500 μ., ενώ τα δικά τους μηνύματα πάθους για ζωή έστειλαν μέλη του ΚΕΘΕΑ Ήπειρος που έτρεξαν τους αγώνες των 5 και 21χλμ. Τέλος, με χαμόγελα και παιδικές φωνές συνοδεύτηκε ο παιδικός αγώνας.
Η οργανωτική επιτροπή θέλει να ευχαριστήσει όλους όσοι βοήθησαν για να στεφθεί με επιτυχία η διοργάνωση, το Τμήμα Τροχαίας Ιωαννίνων, την 5η ΕΜΑΚ, το ΕΚΑΒ, τον Ερυθρό Σταυρό, τους γιατρούς του αγώνα, τους πολιτιστικούς συλλόγους Κατσικάς, Κουτσελιού, Καστρίτσας και Βρυσούλας, τον Μορφωτικό Πολιτιστικό Σύλλογο Θεσπρωτικού, τις εθελοτικές ομάδες των Paguristas, Skloupo Run, Pamvotis View Trail, Syrrako Trail Run, 3ος Δρόμος της Νίκης, Grammos Mountain Run, Village Trail Thesprotikou και του Συλλόγου Δρομέων Ιωαννίνων, τους εθελοντές και επίσημους φωτογράφους της διοργάνωσης, τους χορηγούς που παρείχαν την υδροδοσία και τα τρόφιμα στους συμμετέχοντες, καθώς επίσης και τη φιλοξενία της ομάδας «Τρέξε μαζί μου».
Πέραν του οργανωτικού τομέα, ο Σύλλογος Δρομέων Ιωαννίνων είχε εντυπωσιακή αγωνιστική συμμετοχή και οι δρομείς του έκαναν άριστους χρόνους, με πολλούς να διακρίνονται σε γενικές και ηλικιακές κατηγορίες των αγώνων.
Στον ημιμαραθώνιο, ο Γεώργιος Γκόγκος ήταν 3ος γενικής κατηγορίας, η Χρυσούλα Τζήμα 2η γενικής κατηγορίας γυναικών, ο Παύλος Ζώης 1ος και ο Ιωάννης Σταλίκας 3ος στους άνδρες 40-49, ο Αλέξανδρος Γιώτης 2ος και ο Ηλίας Νάτσιας 3ος στους άνδρες 50-59, και ο Ηλίας Μαστοράκης 1ος στους άνδρες 60 και άνω.
Στα 5 χλμ. η Θάλεια Ζώη ήταν 2η γενικής κατηγορίας γυναικών, 1οι στις ηλικιακές τους κατηγορίες οι Δημήτριος Αυγήτας (40-49), Θεόδωρος Αρλέτος(50-59), Θεόδωρος Παπαγιάννης (60 και άνω), Αλεξάνδρα Σόρογκα (40-49) και Αρετή Αγγέλη (50-59), και 3οι στις ηλικιακές τους κατηγορίες οι Ιερεμίας Χουσίδης (έως 39), Εύη Αυδή (40-49) και Ιπποκράτης Αλέξης (60 και άνω).
Ο Σύλλογος Δρομέων Ιωαννίνων συγχαίρει όλους του συμμετέχοντες και ανανεώνει το ραντεβού στους αγώνες του 7ου Ημιμαραθωνίου Ιωαννίνων, που έχουν προγραμματιστεί για τις 4-5 Μαΐου 2024.

Σχετικά άρθρα

Με καλές επιδόσεις και πολλές διακρίσεις στον 2ο Καλλιγώνιο Ημιμαραθώνιο

Διακρίσεις για μέλη του Συλλόγου Δρομέων Ιωαννίνων

Με 27 δρομείς και διακρίσεις στον «Μέγα Αλέξανδρο»