Πληγές άνοιξε στον ΠΑΣ η κακή εμφάνιση στον προχθεσινό αγώνα με την ΑΕΚ (φωτογραφία Λαμπρινή Σταμούλη)
Αθλητικά

Σε τεντωμένο σχοινί ακροβατεί ο ΠΑΣ

Σαν ακροβάτης που περπατά σε τεντωμένο σχοινί πάνω από χαράδρα, μοιάζει ο ΠΑΣ Γιάννινα μετά την προχθεσινή βαριά ήττα, που υπέστη μέσα στο σπίτι του από την ΑΕΚ.

Αρκετοί φίλαθλοι είναι πικραμένοι από την τραγική εικόνα, κυρίως του α’ μέρους, φτάνοντας στο σημείο να αποδοκιμάζουν την ομάδα και ορισμένοι να αποχωρήσουν από το γήπεδο σε ένδειξη διαμαρτυρίας, όταν το σκορ ήταν 0-4 και η «Ένωση» είχε και δύο δοκάρια. Αν δε συνέλθει για να γίνει καλύτερος και δεν ενισχυθεί, κινδυνεύει να χάσει το μεγάλο όπλο του, που είναι ο κόσμος. Αν, όμως, αλλάξει νοοτροπία και παλέψει για βαθμούς στα επόμενα παιχνίδια, το προχθεσινό σοκ γρήγορα θα ξεπεραστεί. Επί του παρόντος, το κλίμα είναι βαρύ, όπως και η αμφισβήτηση κατά πάντων. Αυτή τη φορά η… μπάλα της κριτικής πήρε όλους. Από τον πρόεδρο Χριστοβασίλη, μέχρι τον Πετράκη και τους παίκτες. Υπάρχουν και οι ψύχραιμες φωνές για να χαμηλώσουν οι τόνοι και να στηριχτεί η ομάδα, αλλά γενικότερα υπάρχει ανησυχία, συσσωρευμένη ίσως και από προηγούμενες κακές εμφανίσεις, και βγήκε σε μεγάλο βαθμό στο παιχνίδι με την ΑΕΚ. Στο α’ ημίχρονο, όπως παραδέχτηκαν και παίκτες, ο ΠΑΣ ήταν σαν να μην υπήρχε στο γήπεδο.

Οι αποδοκιμασίες από μικρή μερίδα των οργανωμένων οπαδών είχαν και συνέχεια. Περίμεναν την αποστολή στο ξενοδοχείο, που διέμενε παραμονές του αγώνα, και εκεί ζήτησαν εξηγήσεις από τον Πετράκη και τους παίκτες για το τι συμβαίνει. Μαζί τους μίλησαν ο Πετράκης και παίκτες, υποσχόμενοι ότι θα υπάρξει καλύτερη συνέχεια.

Σ’ αυτές τις δύσκολες στιγμές μπήκαν μπροστά οι παλιότεροι παίκτες και ο αρχηγός Αλέξης Μιχαήλ, σε δηλώσεις του, υπογράμμισε μεταξύ άλλων και τα εξής: «Είχαμε κακή εικόνα. Το σκορ τα λέει όλα. Δεν παρουσιαστήκαμε στο ματς. Κακή λειτουργία, δε βγάλαμε πάθος και ενέργεια. Αυτή η εικόνα δεν αντιπροσωπεύει την ομάδα μας. Δεν κάναμε τίποτα για να ανταπεξέλθουμε. Ο κόσμος έχει κάθε λόγο να αντιδρά. Εμείς πρέπει να σηκώσουμε κεφάλι. Ήταν μια κακή παρένθεση για εμάς. Έχουμε δύσκολα παιχνίδια μπροστά μας. Πρέπει να συνεχίσουμε. Στο πρώτο μέρος δεν μπορέσαμε να κάνουμε τίποτα, στο δεύτερο προσπαθήσαμε, αλλά και η ΑΕΚ έριξε τον ρυθμό της, πρέπει να λέμε αλήθειες».

Η κακή εικόνα της ομάδας δεν ταρακούνησε μόνο τον κόσμο που αγωνιά για το αύριο, αλλά και τους υπεύθυνους της ομάδας. Ο πρόεδρος Γιώργος Χριστοβασίλης είχε σειρά επαφών με τον προπονητή Γιάννη Πετράκη και τον τεχνικό διευθυντή Δημήτρη Νιαρχάκο για να επισπευστούν οι μεταγραφικές διαδικασίες και να κλείσουν παίκτες. Όπως γράφουμε και σε άλλη στήλη, είναι ήδη στα Γιάννινα ο νορβηγός αριστερός αμυντικός Εμίλ Γιόνασεν, ενώ θα ακολουθήσουν και άλλοι. Η ομάδα δείχνει γυμνή σε κάποιες θέσεις, ειδικά στη μεσαία γραμμή και στην άμυνα. Το πρόβλημα είναι από το καλοκαίρι και πήρε μεγαλύτερες διαστάσεις στο προχθεσινό παιχνίδι, γιατί ήταν καλή η ΑΕΚ και φάνηκε περισσότερο η αγωνιστική γύμνια του ΠΑΣ. Οι μεταγραφές, όσο ρίσκο και αν έχουν, στην παρούσα φάση είναι αναγκαίες. Επιπλέον θα βοηθήσουν και στο επικοινωνιακό κομμάτι για να αναπτερωθεί και το ηθικό των φιλάθλων. Όχι ότι οι νέοι παίκτες θα κάνουν θαύματα από τη μια μέρα στην άλλη, αλλά αν είναι αυτοί που χρειάζεται η ομάδα, θα δώσουν βοήθειες.

Αντέχει στα δύσκολα ο Πετράκης

Ο Γιάννης Πετράκης έχει τώρα την πιο δύσκολη αποστολή, σε σχέση με το προηγούμενο διάστημα των πέντε χρόνων, που είναι στην τεχνική ηγεσία της τοπικής ομάδας. Έκανε σπουδαία δουλειά, γνώρισε την αποθέωση, την καταξίωση, έζησε με τον κόσμο ανεπανάληπτες στιγμές, αλλά τώρα τα πράγματα δεν είναι όπως άλλες φορές. Ο έμπειρος κόουτς θα κληθεί να βρει λύσεις και να αλλάξει την εικόνα της ομάδας, όπως υποσχέθηκε και στη συνέντευξη Τύπου. Εκεί μίλησε λακωνικά για αλλαγές και ορισμένοι ερμήνευσαν διαφορετικά τα λεγόμενά του. Όμως εννοούσε ότι θα κάνει το παν για να βρει η ομάδα τον σωστό δρόμο και όχι τίποτα άλλο.

Ο κρητικός τεχνικός, από τους καλύτερους προπονητές που πέρασαν από τα Γιάννινα, έδειξε ότι έχει ψυχή και δεν κάνει πίσω στα δύσκολα. Το τι αλλαγές θα γίνουν, θα φανεί στη συνέχεια και στο ματς του Σαββάτου με τον Ολυμπιακό. Ίσως αλλάξει το σύστημα ή και πρόσωπα στην ενδεκάδα.

Ξεκίνησε η προετοιμασία με Ολυμπιακό

Κάτω απ’ αυτές τις συνθήκες και με βαρύ κλίμα, ξεκίνησε από χθες η προετοιμασία για τον αγώνα του Σαββάτου με τον Ολυμπιακό, που θα γίνει στο στάδιο «Ζωσιμάδες». Άλλη μια μεγάλη δοκιμασία για τον «Άγιαξ της Ηπείρου» απέναντι στην πιο δυνατή αυτό τον καιρό ομάδα του πρωταθλήματος. Ο χρόνος είναι λίγος για να υπάρξουν εντυπωσιακές αλλαγές.

Το μόνο που μένει στον Πετράκη αυτές τις ημέρες, είναι να βελτιώσει την ψυχολογία, να δει τι λάθη (τακτικής και μη) έγιναν με την ΑΕΚ, για να μην επαναληφθούν με τον Ολυμπιακό και να φρεσκαριστεί η ενδεκάδα με κάποια νέα πρόσωπα. Πιθανόν να έχει ένα πιο αμυντικογενές σύστημα και να βρει τρόπους να κλείσει διαδρόμους απέναντι στους ποιοτικούς παίκτες του Ολυμπιακού. Δεν υπάρχουν προβλήματα από τιμωρίες και τραυματισμούς, πλην των Λεό και Περιστερίδη που είναι στο τελικό στάδιο αποθεραπείας. Χθες προπονήθηκε κανονικά ο Βιδάλ και θα φανεί, αν μπορεί να βοηθήσει, καθώς ήταν τραυματίας πριν από τα Χριστούγεννα.

Κυκλοφόρησαν τα εισιτήρια

Οι προπονήσεις θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες στο ΠΕΑΚΙ, ενώ από χθες τέθηκαν σε κυκλοφορία και τα εισιτήρια του αγώνα με τον Ολυμπιακό, με τις ίδιες τιμές του αγώνα με την ΑΕΚ. Δηλαδή 15 ευρώ για τις θύρες 3, 4, 6 της μεγάλης σκεπαστής και 10 ευρώ για τις θύρες 9, 10 της μικρής σκεπαστής. Σε σχέση με άλλες φορές, οι τιμές των εισιτηρίων είναι μειωμένες για να διευκολυνθούν οικονομικά περισσότερο οι φίλαθλοι και να βρεθούν στις εξέδρες του σταδίου. Για τη θύρα 7, που κάθονται οι φίλαθλοι των φιλοξενούμενων ομάδων, δεν εκδόθηκαν εισιτήρια. Ο Ολυμπιακός ζήτησε εισιτήρια για τους φιλάθλους του, αλλά αρνήθηκε να του παραχωρήσει ο ΠΑΣ, όπως το ίδιο έκανε με ΑΕΚ και Άρη.

Τέλος ο Κούζικ από τον ΠΑΣ

Στην ουκρανική ομάδα Ντνίπρο παραχωρήθηκε από τον ΠΑΣ ο Κούζικ και αν ικανοποιήσει με την απόδοσή του, η ξένη ομάδα μπορεί να τον κάνει δικό της. Μάλιστα η Ντίνπρο που είναι νεοφώτιστη ανακοίνωσε την απόκτηση του Κούζικ που επιστρέφει στην πατρίδα του, αφού δεν μπόρεσε να καθιερωθεί στον ΠΑΣ.

Σχετικά άρθρα

Γ. Πετράκης: Με VAR δεν θα πέφταμε πέρυσι

Ηπειρωτικός Αγών

Τα δάκρυα του 2019 και τα χαμόγελα του 2020

Βαγγέλης Γυφτόπουλος

Τα αγωνιστικά και τα… οικονομικά του ΠΑΣ Γιάννινα