Ο Θανάσης Στάικος στη συνέντευξη με τον υπεύθυνο επικοινωνίας Θοδωρή Βασίλη
ΑθλητικάΑίθουσα Σύνταξης

Στάικος: Εγώ αποφάσισα να χτυπήσει το πέναλτι ο Νίνης

Στη συνέντευξη Τύπου ο προπονητής του ΠΑΣ Θανάσης Στάικος δήλωσε ότι βάσει των ευκαιριών έπρεπε να κερδίσει η ομάδα του, συνεχάρη τους παίκτες για την προσπάθεια και ουσιαστικά ανέλαβε την ευθύνη για το πέναλτι λέγοντας ότι αυτός επέλεξε να το εκτελέσει ο Νίνης.
Αναλυτικά οι δηλώσεις: «Σήμερα η ομάδα μας, κυρίως στο α’ ημίχρονο, αλλά κατά διαστήματα και στο β’ ημίχρονο απέδωσε καλό και επιθετικό ποδόσφαιρο, χτίσαμε παιχνίδι από την άμυνά μας, μεταφέραμε την μπάλα με συνδυαστικό παιχνίδι ή αλλαγές παιχνιδιού. Δημιουργήσαμε όχι αρκετές ευκαιρίες, αλλά αρκετές προϋποθέσεις. Μέχρι το 1-1 ελέγχαμε το παιχνίδι. Μετά την ισοφάριση έγινε ένα παιχνίδι με πολλές μεταβάσεις και εκατέρωθεν ευκαιρίες κι εκεί θα μπορούσαν να συμβούν τα πάντα. Βάσει εμφάνισης και ευκαιριών αν μία ομάδα έπρεπε να κερδίσει, ήταν ο ΠΑΣ Γιάννινα. Συγχαρητήρια στους ποδοσφαιριστές μου, είμαστε σε καλό δρόμο, αποδίδουν καλύτερα, έχουν αυτοπεποίθηση, έχουν ρυθμό στο παιχνίδι, παρ’ όλα αυτά το πρωτάθλημα θα είναι απαιτητικό, δεν ξέρουμε τι θα συμβεί στις επόμενες αγωνιστικές και δεν δημιουργήσαμε απόσταση από τις ομάδες της ουράς, οπότε μας περιμένει δύσκολη συνέχεια και δύσκολο έργο».

Γιατί εκτέλεσε το πέναλτι ο Νίνης: «Ήταν δική μου απόφαση. Καταρχάς τα πέναλτι τα εκτελεί ο Εραμούσπε, αλλά σήμερα δεν ήταν στον αγωνιστικό χώρο, οπότε αποφασίζουμε ανάλογα με την ψυχολογία. Έτσι μπορείς να κρίνεις. Όντως πήγαν δύο παίκτες μας να αναλάβουν την εκτέλεση, αλλά αποφάσισα τον Νίνη. Μάς έδωσε φάσεις και ευκαιρίες με κάποιες καλές εμπνεύσεις, που δεν το είχαμε πιο πριν, είχε καλή ψυχολογία, είναι ποιοτικός και έμπειρος παίκτης, οπότε δεν χρειάζεται να πούμε κάτι άλλο. Ήταν δική μου απόφαση. Τα πέναλτι μπαίνουν ή χάνονται, συμβαίνει αυτό και προχωράμε».

Για την εικόνα του β’ ημιχρόνου και αν ένιωσε φοβισμένη η ομάδα επειδή δέχεται πάντα γκολ: «Η λέξη φοβισμένη δεν αντικατοπτρίζει την εικόνα μας και τα ίδια τα παιδιά. Δεν γυρίσαμε πίσω, απλά κλείναμε τους χώρους και προσπαθούσαμε στην ανάκτηση της μπάλας να επιτεθούμε ορθολογικά, αλλά δεν έγινε πολλές φορές στο β’ ημίχρονο όπως στο πρώτο. Όταν είσαι μπροστά στο σκορ και έχεις δεχτεί γκολ σε όλα τα ματς εκεί ίσως μπαίνει λίγο στους παίκτες το ένστικτο να γυρίσουν πίσω, γιατί θέλει μία φορά να κρατηθεί το μηδέν στην άμυνα. Για μένα όμως δεν πρέπει να μας γίνει εμμονή να κρατηθεί το μηδέν. Δεν αλλάξαμε τίποτα στο β’ ημίχρονο, απλά ο Ατρόμητος πίεσε παραπάνω, αλλά για πάνω από 15 λεπτά δεν έγινε. Μετά το ματς πήγε εκεί που ήταν και ξαναπήραμε την πρωτοβουλία των κινήσεων».

Για τα ματς του ΠΑΣ που φέτος είναι σχεδόν όλα στην κόψη του ξυραφιού και γιατί δεν μπορεί να τελειώσει πιο εύκολα κάποια ματς: «Θα μπορούσαμε όντως να κάνουμε το 2-0, δεν έγινε. Κοιτάξτε, είμαστε μια ομάδα που προσπαθεί να παίξει ποδόσφαιρο κι αυτό δημιουργεί ρυθμό στα ματς και φέρνει συγκινήσεις. Δεν θα κάτσουμε να ψάξουμε γιατί γίνονται στα τελευταία λεπτά ευκαιρίες και γκολ, εμείς θέλουμε να έχουμε καλή απόδοση, ορθολογική ανάπτυξη παιχνιδιού, να βελτιωνόμαστε σε όλους τους τομείς και το βασικό είναι να παίρνουμε βαθμούς για να χτίσουμε μία μεγαλύτερη απόσταση από τη γραμμή του υποβιβασμού».

Για το ντεμπούτο του Μπακαδήμα: «Είχε μια καλή απόδοση, δουλεύει μαζί μας από τον Σεπτέμβριο, δεν είχε συμμετοχή ως τώρα, αλλά ήμουν βέβαιος ότι θα τα καταφέρει και το είδατε όλοι στο γήπεδο. Πρέπει να κρατήσουμε σήμερα ότι η ομάδα δουλεύει με όλους τους παίκτες της και βγάζει ο καθένας την αξία του στο γήπεδο. Δεν κάναμε τρελά πράγματα και να αλλάξουμε πολλά. Δεν είδαμε εν τέλει κάτι διαφορετικό επειδή είχαμε απουσίες, άλλωστε εμένα μ’ ενδιαφέρουν μόνο οι παρουσίες, όχι οι απουσίες».

Για το αν ήταν μια χαμένη ευκαιρία να ξεφύγει σήμερα η ομάδα βαθμολογικά: «Υπάρχουν και πλέι άουτ και πλέι ο φ, οπότε δεν αισθάνεσαι ασφάλεια, εκτός κι αν παίξεις στα πλέι οφ. Ήταν κομβικό το σημερινό παιχνίδι, οι 3 βαθμοί θα έχτιζαν απόσταση, όμως δεν μπορούμε να σταθούμε εδώ, μένουν 6 παιχνίδια για την κανονική περίοδο. Δεν θα ορίσω συγκεκριμένους βαθμούς ως ασφαλείς. Παιχνίδι με παιχνίδι θα το βλέπουμε. Μπροστά μας έχουμε το παιχνίδι με τον ΟΦΗ πρέπει να πάρουμε κι εκεί βαθμό ή βαθμούς».

Σχετικά άρθρα

Ίλιτς: Το μόνο καλό είναι που κερδίσαμε

Γρηγορίου: Δεχόμαστε παιδικά γκολ και χάνουμε ευκαιρίες

Γρηγορίου: Η εικόνα της ομάδας με κάνει αισιόδοξο