ΑθλητικάΑίθουσα Σύνταξης

Δεύτερος νικηφόρος «τελικός» για τον ΠΑΣ Γιάννινα WBC

Ισχυρό πλεονέκτημα για τα πλέι άουτ, που είναι πολύ πιθανόν να συναντηθούν ξανά, απέκτησε ο ΠΑΣ Γιάννινα, που επικράτησε εκτός έδρας του Παναθλητικού Συκεών με σκορ 63-67 για τη 17η αγωνιστική της Α1 Γυναικών.

Με τη νίκη του αυτή ο ΠΑΣ Γιάννινα προσπέρασε στη βαθμολογία τον Παναθλητικό, ωστόσο το πιο σημαντικό είναι ότι έκανε το 2-0 στις νίκες και θα θέλει μόνο μία ακόμη αν συναντηθούν στα πλέι άουτ. Επόμενο παιχνίδι με τον Εύνικο την επόμενη Κυριακή στο Νέο Κλειστό Γυμναστήριο Ιωαννίνων, ομάδα που επίσης δίνει τη μάχη της παραμονής, έχοντας επικρατήσει του ΠΑΣ στο πρώτο παιχνίδι.
Το παιχνίδι ήταν ντέρμπι με τα όλα του, καθώς οι δύο ομάδες βρίσκονταν κοντά στο σκορ καθ΄όλη τη διάρκειά του, με την ομάδα του Τζον Μαργαρίτη να έχει, πάντως, το προβάδισμα στο μεγαλύτερο διάστημα και να καταφέρνει να πάρει τη νίκη της χάρη στην ψυχραιμία, που έδειξε στο τέλος και στην ευστοχία της στις βολές.
Κορυφαία για την ομάδα του Τζον Μαργαρίτη η Briggs με 20 πόντους, 15 ριμπάουντ, 6 ασίστ και 4 κλεψίματα, ενώ μεγάλη εμφάνιση έκανε και η Ewodo με 22 πόντους, 4 ριμπάουντ, 4 κλεψίματα και 4 ασίστ. Για τον Παναθλητικό ξεχώρισε η Tompkins, πρώην παίκτρια του ΠΑΣ, με 21 πόντους, 14 ριμπάουντ, 3 ασίστ και 3 κλεψίματα.
Τα δεκάλεπτα: 18-16, 36-39, 49-52, 63-67.
Παναθλητικός Συκεών (Γκούμας): Tompkins 21, Μπαξεβάνου 3(1), Τράντα 8, Wingate 9(1), Θεοδώρου 5, Williams 14, Σταματάκη 2, Χωλοπούλου 1, Σύρπα.
ΠΑΣ Γιάννινα (Μαργαρίτης): Briggs 20, Provo 9(2), Σαρηγιαννίδου 9(1), Μαρίνη 7, Καλαμπάκου, Τζήμου, Γκιζάνη, Ewodo 22(2).

Σχετικά άρθρα

Ο ΠΑΣ Γιάννινα WBC κρατούσε το… ρόπαλο

Υπέταξε τον ΠΑΟΚ και σειρά έχει ο Ηρακλής

Με πλεονέκτημα έδρας κόντρα στον ΠΑΟΚ ο ΠΑΣ Γιάννινα WBC