Αθλητικά Αίθουσα Σύνταξης

Έτος προκλήσεων το 2019 για τον Ν.Ο. Ιωαννίνων

Μία χρονιά επιτυχιών και διακρίσεων, τόσο εντός όσο και εκτός ελληνικών συνόρων, ήταν αυτή που πέρασε για τον Ναυτικό Όμιλο Ιωαννίνων και τη γιαννιώτικη κωπηλασία.

Όσο για το 2019, αυτό είναι ένα έτος προκλήσεων για τον Ν.Ο.Ι., αγωνιστικών και όχι μόνο, καθώς τον ερχόμενο Σεπτέμβριο θα διεξαχθεί στα Γιάννενα, μετά από δεκαετίες, μία μεγάλη διεθνής κωπηλατική διοργάνωση, το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων.
Ο Ν.Ο.Ι. γιόρτασε τις επιτυχίες τη περασμένης χρονιάς με την καθιερωμένη ετήσια εκδήλωση στο Πάρκο Ναυτικού Ομίλου, παρουσία του διοικητικού του συμβουλίου, των αθλητών του, γονέων και πολλών επισήμων. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, η πρόεδρος του Ομίλου Μάρθα Παλαιοπάνου έκοψε την πίτα για τη νέα χρονιά, βραβεύθηκαν οι κωπηλάτες που είχαν επιτυχίες πέρυσι, οι προπονητές τους, ενώ τιμήθηκαν για τη στήριξη που παρέχουν στον Όμιλο ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης και ο δήμαρχος Ιωαννίνων Θωμάς Μπέγκας.
Η Μάρθα Παλαιοπάνου ευχήθηκε δύναμη, υγεία και μεγάλες αθλητικές επιτυχίες για τη νέα χρονιά τονίζοντας ότι ο Ν.Ο.Ι. κουβαλάει μια μεγάλη αθλητική ιστορία. «Ως διοίκηση προσπαθούμε να την τιμούμε κάθε μέρα και να την πηγαίνουμε ακόμη παραπέρα. Έχουμε κάνει αρκετά, φιλοδοξούμε να κάνουμε πολύ περισσότερα. Παράλληλα, προσπαθούμε να αναβαθμίσουμε τις εγκαταστάσεις μας, ενόψει μάλιστα και των σημαντικών διοργανώσεων που πρόκειται να φιλοξενήσουμε, ενώ κάνουμε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, για να διατηρήσουμε τον Όμιλό μας δυνατό και ικανό να ανταπεξέρχεται σε όλες τις υποχρεώσεις του», ανέφερε.
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων του ερχόμενου Σεπτεμβρίου, που θα φιλοξενηθεί στα Γιάννενα, τονίζοντας ότι πρόκειται για μία διοργάνωση- σταθμό τόσο για την πόλη μας όσο και για τη γιαννιώτικη κωπηλασία και κάλεσε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς σε συστράτευση, προκειμένου, όπως είπε, «να πετύχουμε το βέλτιστο αποτέλεσμα και να διασφαλίσουμε την πολυδιάστατη επιτυχία της διοργάνωσης».
Ο δήμαρχος Ιωαννίνων Θωμάς Μπέγκας εξήρε τις επιτυχίες του Ναυτικού Ομίλου, τονίζοντας την προσπάθεια, που καταβάλλουν η διοίκηση, οι προπονητές και οι αθλητές του Ν.Ο.Ι.. Αναφέρθηκε δε στο Πανευρωπαϊκό Νέων, επισημαίνοντας ότι ο πήχης ανεβαίνει όλο και πιο ψηλά. Επιπλέον, δεσμεύτηκε ότι «ο δήμος θα είναι δίπλα σε αυτή τη διοργάνωση, γιατί οφείλουμε να στηρίζουμε μεγάλα αθλητικά γεγονότα της πόλης και φυσικά δίπλα στον Ναυτικό Όμιλο».
Εκπροσωπώντας τον περιφερειάρχη Αλέκο Καχριμάνη, στην εκδήλωση παραβρέθηκε ο αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού Βασίλης Γοργόλης, ο οποίος ευχήθηκε ακόμα μεγαλύτερες επιτυχίες για τη νέα χρονιά και υποσχέθηκε ότι «ως περιφέρεια θα είμαστε δίπλα σας για τις δύο μεγάλες διοργανώσεις, που θα γίνουν φέτος στα Γιάννενα, το Πανελλήνιο Παίδων – Κορασίδων και το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Σεπτεμβρίου, και θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί, για να είναι έτοιμες οι υποδομές της πόλης».
Τέλος, ο πρόεδρος του ΠΕΑΚΙ Βαγγέλης Παλαντζίδης αναφέρθηκε στην προσπάθεια για την αναβάθμιση των αθλητικών εγκαταστάσεων της Λιμνοπούλας και χαρακτήρισε χρονιά – ορόσημο το 2019 όσον αφορά τον υγρό στίβο, καθώς θα γίνουν στην Παμβώτιδα το Πανευρωπαϊκό Τεχνικής Κολύμβησης και το Πανευρωπαϊκό Κωπηλασίας. Ο κ. Παλαντζίδης τόνισε ιδιαίτερα την ανάγκη η πόλη να προετοιμαστεί για τη φιλοξενία τόσο μεγάλων αθλητικών διοργανώσεων, που θα φέρουν σ’ αυτήν πολλούς επισκέπτες και ευχήθηκε με τη σειρά του καλή χρονιά σε όλους.
Στην εκδήλωση του Ν.Ο.Ι παραβρέθηκαν επίσης, μεταξύ άλλων, οι αντιδήμαρχοι Ιωαννίνων Παντελής Κολόκας, Νίκος Γκόλας, Θωμάς Γιωτίτσας, Ελένη Βασιλείου και Γεωργία Γιώτη, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Γιάννενα Πολίτες για την Ανατροπή» Λάζαρος Νάτσης, ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος Γιάννης Καραμπίνας, ο υποψήφιος βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής Κώστας Γάτσιος, η γενική γραμματέας του ΠΕΑΚΙ και μέλος της Οργανωτικής επιτροπής του Πανευρωπαϊκού Χαρά Δούκα, ο ταμίας του ΠΕΑΚΙ Βλάσης Παπαχρήστος, οι Ολυμπιονίκες της Κωπηλασίας Τόνια Σβάιερ, Γιώργος Τζιάλλας και Κατερίνα Νικολαΐδου και το ιδρυτικό μέλος του Ομίλου Γιώργος Νικολαϊδης.

Σχετικά άρθρα

Γ. Τσίλης- Δεν αφήνει το κουπί για τις κάλπες

Μαθήματα κωπηλασίας και σε ενήλικες από τον Ν.Ο.Ι.

Πήγε να βοηθήσει και έμπλεξε sto κάμπινγκ της Λιμνοπούλας