ΑθλητικάΑίθουσα Σύνταξης

Προδόθηκε από την άμυνά του ο ΠΑΣ Γιάννινα WBC

Με σαφώς βελτιωμένη εικόνα στην επίθεση, αλλά με κακά διαστήματα απόδοσης στην αμυντική λειτουργία, ειδικά στο β’ ημίχρονο, ο ΠΑΣ Γιάννινα WBC, δεν κατάφερε να πάρει τη νίκη στην Αθήνα, απέναντι στον Πρωτέα Βούλας.

Η ομάδα του Τζον Μαργαρίτη, αν και παρουσιάστηκε πολύ δυνατή μέχρι και το ημίχρονο, όταν και προηγούνταν, τελικά γνώρισε την ήττα με 87-78, για τη 2η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α1 Εθνικής Κατηγορίας.
Ουσιαστικά ο ΠΑΣ «πλήρωσε» την απόδοσή του σε τρίτο και τέταρτο δεκάλεπτο, καθώς δέχθηκε 50 πόντους, τη στιγμή που οι παίκτριες της ομάδας αστόχησαν, στο ίδιο χρονικό διάστημα, σε αρκετά ελεύθερα σουτ και έχασαν την ευκαιρία να μειώσουν στο σκορ.
«Ήταν ένας δύσκολος αγώνας και για δεύτερη φορά στη νέα σεζόν δεν καταφέραμε να πάρουμε τη νίκη. Πριν μία εβδομάδα βάλαμε μόνο 50 πόντους απέναντι στον Παναθηναϊκό. Σήμερα βάλαμε 78 πόντους και είδαμε μία βελτίωση στην επίθεση μας. Η άμυνα μας όμως χρειάζεται ακόμη δουλειά, έτσι ώστε και αυτή να βελτιωθεί σε επίπεδο, που να μπορεί να μας βοηθήσει να κερδίσουμε μερικά από τα παιχνίδια. Σαν ομάδα θέλουμε να μάθουμε να κερδίζουμε και θα το καταφέρουμε μόνο με πολλή και έξυπνη δουλειά. Θέλουμε να δούμε μία βελτίωση στον επόμενο αγώνα εναντίον του ΠΑΟΚ την άλλη Κυριακή, έτσι ώστε να ξέρουμε ότι πηγαίνουμε προς τη σωστή κατεύθυνση. Τώρα πιο πολύ από κάθε άλλη φορά χρειαζόμαστε τη συμπαράσταση των φιλάθλων μας και θα θέλαμε να σας δούμε στο γήπεδο να μας βοηθήσετε να κερδίσουμε», δήλωσε μετά το ματς ο κ. Μαργαρίτης.
Τα δεκάλεπτα: 19-22, 37-41, 63-60, 87-78.
Πρωτέας Βούλας (Σουλιώτης): Gildey 28 (4τρ), Σακελλαρίου 3 (1τρ), Πατεράκη 4, Χατζηγιακουμή 8 (1τρ), Αναστασοπούλου Μ. 2, Αλεξια, Αναστασοπούλου Χ. 6 (1τρ), Boothee 20 (1τρ), Τζανετάτου 16, Στεφανίδου.
ΠΑΣ Γιάννινα WBC (Μαργαρίτης): Briggs 17 (7ρ), Σαρηγιαννίδου 7 (1τρ/7ρ), Μαρίνη 10 (1τρ/6ρ/4 ασ), Καλαμπάκου 13 (1τρ), Τζήμου, Effa 23 (1τρ), Ewodo 8 (13ρ/5ασ).

Νικηφόρα πρεμιέρα για το IBC

Με το δεξί ξεκίνησε τις υποχρεώσεις του στην Α2 Γυναικών το Ioannina WBC, που πανηγύρισε τη νίκη με 62-50 επί του Απόλλωνα Καλαμαριάς, στην παρθενική του εμφάνιση στην κατηγορία.
Η ομάδα του Βαγγέλη Αυγερινού, παρά το μουδιασμένο ξεκίνημα, στη συνέχεια βρήκε ρυθμό και με ένα επιμέρους 23-8 στο τρίτο δεκάλεπτο καθάρισε το παιχνίδι. Κορυφαίες για το IBC η Ευγενία Παπαδοπούλου με 21 πόντους και η Στέλλα Ξανθοπούλου με 17, ενώ διψήφια ήταν και η Πανωραία Ντόκου με 10.
Τα δεκάλεπτα: 14-14, 29-28, 52-36, 62-50.
Ioannina WBC (Αυγερινός): Ξανθοπούλου 17(3), Ντόκου 10(3), Μάντζιου Ε., Τσακτσίρα, Φαγογένη 4, Δημητριάδου 6, Παπαδιά, Δημοπούλου 2, Παπαδοπούλου 21(1), Μάντζιου Α. 2, Γιωτίτσα.
Απόλλων Καλαμαριάς (Κασίκτσογλου): Μαραβέγια 2, Δημητροπούλου 8, Καραχρήστου 2, Σένκα, Μοδέα 5, Μιχαηλίδου 11(1), Ασλανίδου, Γιαντσακλίδου 22(1).

Σχετικά άρθρα

Υποβιβάστηκε… με ψηλά το κεφάλι το IBC

Η Ένωση Ξενοδόχων συγχαίρει τον ΠΑΣ Γιάννινα WBC

Ο ΠΑΣ Γιάννινα WBC κρατούσε το… ρόπαλο