ΑθλητικάΑίθουσα Σύνταξης

Ένας αγώνας τιμής και χρέους στη γενιά του ‘40

Να τρέξουν στα χώματα που γράφτηκε η ιστορία, καλεί ο Δήμος Πωγωνίου τους δρομείς της περιοχής και όχι μόνο, με τον «Δρόμο της Νίκης» να επιστρέφει μετά από απουσία δύο ετών, σηματοδοτώντας την επίσημη έναρξη των ιστορικών εκδηλώσεων «Καλπάκια 2022».

Ο «3ος Δρόμος της Νίκης» θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 23 Οκτωβρίου, με την προσθήκη μιας επιπλέον διαδρομής. Εκτός των αγώνων 21 χλμ. και 9 χλμ., φέτος θα υπάρχει και ένας παιδικός αγώνας 1000 μ., «κατ’ απαίτηση των μικρών μας φίλων», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Πωγωνίου Κώστας Καψάλης. «Ο αγώνας διεξάγεται σε έναν ιστορικό τόπο, που συνδέεται με τους νικηφόρους αγώνες του έθνους μας. Είναι αγώνες τιμής και χρέους στη γενιά του ‘40», τόνισε.
Στις τεχνικές λεπτομέρειες του αγώνα αναφέρθηκε ο διευθυντής της Οργανωτικής Επιτροπής Βαγγέλης Τσίμαρης, ο οποίος περιέγραψε αναλυτικά και τις διαδρομές, με τους αθλητές να διέρχονται από ιστορικούς χώρους και δρόμους του Καλπακίου, όπως είναι το Πολεμικό Μουσείο 1940, το Ύψωμα «Μαχητής», η Σπηλιά – Στρατηγείο του Στρατηγού Χαράλαμπου Κατσιμήτρου κ.ά. «Πέραν του ιστορικού χαρακτήρα, είναι και μια καλή ευκαιρία για όλους να δοκιμάσουν την αντοχή και την ταχύτητά τους», σημείωσε και έκανε γνωστό πως εκτός των απονομών στη γενική και τις ηλικιακές κατηγορίες, θα υπάρχει και μια απονομή για όσους ανήκουν στις ένποπλες δυνάμεις ή τα σώματα ασφαλείας.
Ο αγώνας των 21 χλμ. έχει ώρα εκκίνησης στις 9.30 το πρωί, των 9 χλμ. στις 9.35 και παιδικός αγώνας στις 9.40. Σημείο εκκίνησης και τερματισμού είναι το δημαρχείο Πωγωνίου, στην κεντρική πλατεία του Καλπακίου.
Η συμμετοχή είναι δωρεάν και οι εγγραφές υποβάλλονται ηλεκτρονικά στον σύνδεσμο https://myadventure.gr/registration/ έως και τις 16 Οκτωβρίου. Όριο συμμετοχών 300 δρομείς και για τους δύο αγώνες (21 και 9 χλμ.).
Για επιπλέον πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στο τηλέφωνο 6908383781.

Σχετικά άρθρα

Κίνητρα για τις παραμεθόριες περιοχές το αίτημα στον Στ. Κασσελάκη

Χορταστικό θέαμα στη 2η Ανάβαση Ιωαννίνων

Ηπειρωτικός Αγών

Δήμος Πωγωνίου – Δήμαρχος για 8η θητεία ο Κώστας Καψάλης

Γεωργία Χαλάτση