ΑθλητικάΑίθουσα Σύνταξης

Πάνε για μετάλλιο Ντούσκος και Παλαιοπάνος

Ως 3ος της 1ης ημιτελικής σειράς προκρίθηκε στον τελικό του σκιφ, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κωπηλασίας, ο Στέφανος Ντούσκος.

Ο «χρυσός» Ολυμπιονίκης του Τόκιο κατέκτησε την 3η θέση στον ημιτελικό, κάνοντας συντήρηση δυνάμεων με χρόνο 6:51.54 και θα διεκδικήσει ένα μετάλλιο, που δεν έχει κατακτήσει ποτέ ούτε ο ίδιος ούτε άλλος Έλληνας κωπηλάτης στον θεσμό στο συγκεκριμένο αγώνισμα. Την πρώτη θέση στην ημιτελική σειρά του σκιφίστα του Περιβαλλοντικού Ναυταθλητικού Ομίλου Ιωαννίνων στο Ρατσίτσε της Τσεχίας, κατέλαβε ο Ολλανδός Μέλβιν Τβέλααρ (06:48.04), ενώ ως δεύτερος προκρίθηκε στον τελικό ο Νορβηγός Κγιέτιλ Μπορτς (06:50.73). Ο Στέφανος Ντούσκος θα αγωνιστεί την Κυριακή, στις 3.44 το μεσημέρι.
Τρομερή εμφάνιση έκαναν οι Θανάσης Παλαιοπάνος του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων και Γιάννης Καλανδαρίδης, που, με εξαιρετικής τακτικής κούρσα, πήραν την 2η θέση στον ημιτελικό του διπλού σκιφ ανδρών με 6:14.98, αφήνοντας μάλιστα στην 3η θέση τους Ολυμπιονίκες και παγκόσμιους πρωταθλητές από την Κροατία Μάρτιν και Βάλεντ Σίνκοβιτς (06:15.27). Ο τελικός του διπλού σκιφ ανδρών είναι προγραμματισμένος για την Κυριακή στις 2.39 το μεσημέρι.

Σχετικά άρθρα

«Ασημένιος» ξανά στο Ευρωπαϊκό ο Στέφανος Ντούσκος

Έλαμψε η γιαννιώτικη κωπηλασία στη γιορτή της ΕΚΟΦΝΣ

Στις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις ο Στέφανος Ντούσκος

Ηπειρωτικός Αγών