Τέλος οι διακοπές, τα κεφάλια μέσα και σκληρή δουλειά στον ΠΑΣ Γιάννινα
Αθλητικά

Και τώρα δουλειά για επιτυχίες στο 2019

Σήμερα στις 3 το μεσημέρι στο ΠΕΑΚΙ θα γίνει η πρώτη προπόνηση μετά τα Χριστούγεννα του ΠΑΣ Γιάννινα, υπό την επίβλεψη του Γιάννη Πετράκη, αρχίζοντας έτσι εκ νέου τη δουλειά για τα δύσκολα παιχνίδια που έρχονται.

Ο «Άγιαξ» θα ξεκινήσει τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις στις 8 Ιανουαρίου στα Γιάννινα με τον Πανιώνιο για το Κύπελλο και στη συνέχεια θα παίξει στο διάστημα 12-14 του ίδιου μήνα με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, αφού χθες η Σούπερ Λίγκα αποφάσισε το πρωτάθλημα να επανεκκινήσει με τους αναβληθέντες αγώνες (λόγω αποχής των διαιτητών) της 15ης αγωνιστικής. Αυτές τις ημέρες, που απομένουν μέχρι να ξεκινήσει η αγωνιστική δράση, θα γίνει προσπάθεια η ομάδα να αποκτήσει καλό ρυθμό, να έχει καλή φυσική κατάσταση για να ανταποκριθεί στις δύσκολες συνθήκες των αγώνων και, ανάλογα με το παιχνίδι που έρχεται, θα γίνει η ανάλογη τακτική. Χρονικά προηγείται το παιχνίδι με τον Πανιώνιο για το Κύπελλο και με αυτό θα ασχοληθούν μετά την Πρωτοχρονιά. Ο θεσμός αυτός έρχεται σε δεύτερη μοίρα, γιατί πρωταρχικός στόχος είναι η παραμονή στην Κατηγορία, αλλά δεν σημαίνει ότι σε αυτό τον θεσμό θα ρίξει λευκή πετσέτα. Τουναντίον θα προσπαθήσει για την πρόκριση, συνεχίζοντας και την καλή παράδοση που έχει τα τελευταία 15 χρόνια, όπου έφτασε δύο φορές στα ημιτελικά, το 2007 και το 2010. Μετά το ματς με τον Πανιώνιο θα κοιτάξουν και το παιχνίδι πρωταθλήματος με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, από το οποίο θα απουσιάσουν, λόγω κίτρινων καρτών, οι Νικολιάς, Αθανασιάδης, Τζημόπουλος. Από σήμερα θα μπουν στο κανονικό πρόγραμμα προπονήσεων και οι Βιδάλ, Λίλα που ήταν τραυματίες. Εντός των ημερών θα ξεκινήσει επαφές με την μπάλα, μπαίνοντας στο τελικό στάδιο αποθεραπείας ο Λεό, που είναι εκτός δράσης από το παιχνίδι της 5ης αγωνιστικής με τον Παναθηναϊκό. Ξεκίνησε εντυπωσιακά το πρωτάθλημα, αλλά υπέστη υποτροπή σε παλιότερο τραύμα με τους προσαγωγούς που τον οδήγησε στο χειρουργείο. Ήταν σημαντική απώλεια ο τραυματισμός του, καθώς είναι παίκτης με ποιότητα στο δημιουργικό και εκτελεστικό κομμάτι. Ο Λεό από τα μέσα Ιανουαρίου αναμένεται να ξεκινήσει κανονικά προπονήσεις. Ο Πετράκης, σε αυτό το νεκρό από αγωνιστική δράση διάστημα, θα προσπαθήσει στα οικογενειακά διτέρματα να βρει και τους αντικαταστάτες των Νικολιά, Τζημόπουλου, Αθανασιάδη για το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ. Στην Τούμπα θα είναι δύσκολα τα πράγματα για τη γιαννιώτικη ομάδα, αλλά στο ποδόσφαιρο κανείς δεν είναι ανίκητος και όλα μπορούν να γίνουν.

Κλείνει ο Σουηδός αμυντικός

Με την είσοδο του νέου χρόνου αναμένονται και μεταγραφικές εξελίξεις. Στη Σουηδία γράφτηκε ότι είναι τελειωμένη η μεταγραφή του αριστερού αμυντικού Σίμον Στραντ, ενώ από καιρό υπάρχουν συζητήσεις στη Σερβία για τον μέσο Πάντελιτς. Μπορεί να υπάρχει πίεση από τον κόσμο, όπως εκφράζεται σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, για άμεση ενίσχυση της ομάδας, αλλά δεν θα βιαστούν να κλείσουν τις θέσεις και να πάρουν αποφάσεις. Η απόφαση για τρεις-τέσσερις μεταγραφές έχει ληφθεί από καιρό, όταν η ομάδα παράπαιε στο πρωτάθλημα, και θα υλοποιηθεί ο σχεδιασμός. Επίσης θα γίνει προσπάθεια να λυθούν και συμβόλαια παικτών, όπως έγινε με τους Κακούμπα και Μυστακίδη.

Το πρόγραμμα του Ιανουαρίου

Όσον αφορά και πάλι το αγωνιστικό κομμάτι, μετά τη χθεσινή απόφαση της Σούπερ Λίγκας να αρχίσει το πρωτάθλημα με την 15η αγωνιστική, με μετακύλιση προς τα πίσω των άλλων αγωνιστικών του β’ γύρου, αναμένεται η Σούπερ Λίγκα να κάνει νέο προγραμματισμό των αγώνων ανά αγωνιστική και όχι αυτόν που είχε κάνει από πριν. Ο ΠΑΣ μέσα στο προσεχές θα αντιμετωπίσει κατά σειρά: Πανιώνιο (εντός 8 Ιανουαρίου), ΠΑΟΚ (εκτός 12-14 Ιανουαρίου), ΑΕΚ (εντός 19-21 Ιανουαρίου), Ολυμπιακό (εντός 26-28 Ιανουαρίου), Απόλλων Σμύρνης (εντός 2-4 Φεβρουαρίου), Άρη (εκτός 9-11 Φεβρουαρίου), Παναθηναϊκό (εντός 16-18 Φεβρουαρίου), Ατρόμητο (23-15 Φεβρουαρίου).

Η ανακοίνωση της Σούπερ Λίγκας

Για την επανεκκίνηση του πρωταθλήματος από τη Σούπερ Λίγκα ανακοινώθηκαν χθες τα εξής: «Κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Super League αποφασίστηκε, μεταξύ άλλων, ότι η αναβληθείσα 15η αγωνιστική του Πρωταθλήματος Super League Σουρωτή θα διεξαχθεί στις 12, 13 και 14 Ιανουαρίου 2019, με αντίστοιχη μετακύλιση κατά μία εβδομάδα των επόμενων αγωνιστικών ημερών». Το ερώτημα είναι τι θα γίνει με τους διαιτητές και αν θα συνεχίσουν την αποχή λόγω ξυλοδαρμού του συναδέλφου τους Θανάση Τζήλου. Στις 4 Ιανουαρίου επίκειται συνάντηση των διαιτητών με τον αρχιδιαιτητή, Μέλο Περέιρα, με ΕΠΟ, Πολιτεία, Φούσεκ και Αστυνομία, στην οποία είναι καλεσμένη και η Super League. Στην περίπτωση που τελικά αποφασιστεί να συνεχιστεί η αποχή των ελλήνων ρέφερι, τότε οι ομάδες θα ζητήσουν τον ορισμό ξένων διαιτητών σε όλα τα παιχνίδια. «Αυτό δεν είναι απειλή. Αντιλαμβανόμαστε και κατανοούμε πλήρως τον αγώνα των διαιτητών, αλλά από τη στιγμή που κι εμείς δεχόμαστε πιέσεις από τους τηλεοπτικούς παρόχους, τίθεται θέμα βιωσιμότητας των ΠΑΕ αν συνεχιστεί η αναβολή του πρωταθλήματος», υποστηρίζουν οι ομάδες της Super League.

Σχετικά άρθρα

Κάλεσμα στήριξης του ΠΑΣ Γιάννινα από τον δήμαρχο Ιωαννίνων

Ο Ολυμπιακός 3-0 τον ΠΑΣ σε ένα ματς με…άνισους όρους

Βαγγέλης Γυφτόπουλος

Με 20 παίκτες η αποστολή του ΠΑΣ για το ματς με Ολυμπιακό