ΑθλητικάΑίθουσα Σύνταξης

Στην πρώτη δεκάδα του κόσμου οι Ευ. Πάντος και Ευ. Παραπαγκίδη

Την 9η θέση κατέλαβαν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ταεκβοντό, που πραγματοποιήθηκε στη Σόφια της Βουλγαρίας, οι αθλητές του Α.Σ. Tae Kwon Do Jeon-Sa Ελεούσας Ιωαννίνων Ευάγγελος Πάντος και Ευγενία Παραπαγκίδη.

Ο Eυάγγελος Πάντος κέρδισε τους αγώνες με τον Ορτίζ Παντίλα Ρίκυ Γιαντέρ από το Πουέρτο Ρίκο, με απόλυτη υπεροχή και στους δύο γύρους (12-0 1-14), και με τον Γιόσεφ Νταρίντ Αουλακί
από τη Δανία με 2-1 γύρους (13-8 8-13 16-8), για να ηττηθεί στις λεπτομέρειες από τον Κορεάτη Εόμ Γίουχο, πρωταθλητή Ασίας και έναν από τους γρηγορότερους και πιο τεχνικούς αθλητές της διοργάνωσης.
Εντυπωσιακή ήταν η παρουσία της Ευγενίας Παραπαγκίδη, παρά το ότι ήταν από τις πιο μικρές στην κατηγορία της και χωρίς εμπειρία από διεθνείς διοργανώσεις. Αφού πέρασε τον γύρο των 64, βρέθηκε αντιμέτωπη με την Ουκρανή Βαλέρια Ουντουτσένκο την οποία και κέρδισε, ωστόσο στάθηκε άτυχη στη συνέχεια, καθώς κληρώθηκε με τη καλύτερη αθλήτρια της Ευρώπης, τη Βουλγάρα Ερικα Καραμπέλεβα, από την οποία ηττήθηκε στα τελευταία δύο δευτερόλεπτα και ενώ ήταν μπροστά στο σκορ, μετά από ένα λάθος της γραμματείας, η οποία σταμάτησε τον αγώνα στα τελευταία επτά δευτερόλεπτα για να διορθώσει ένα λάθος της και την αποσυντόνισε.

Σχετικά άρθρα

Ασημένιος πρωταθλητής Ευρώπης ο Ευάγγελος Πάντος

«Εισιτήριο» για το Παγκόσμιο εξασφάλισε ο Ευάγγελος Πάντος

Πρόκριση στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Tae Kwon Do για τον Ευάγγελο Πάντο