ΑθλητικάΑίθουσα Σύνταξης

Έξι του Ν.Ο.Ι. στο διπλό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Βαρέζε

Έξι αθλητές του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων περιλαμβάνονται στην αποστολή της Εθνικής Ελλάδος, που θα πάρει μέρος στο διπλό παγκόσμιο πρωτάθλημα κωπηλασίας, που αφορά στις κατηγορίες Εφήβων-Νεανίδων και Κάτω των 23, και το οποίο θα διεξαχθεί στη λίμνη Βαρέζε της Ιταλίας.

Στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Κάτω των 23, που ξεκινά τη Δευτέρα 25 και ολοκληρώνεται το Σάββατο 30 Ιουλίου, η Ελλάδα θα πάρει μέρος με έξι πληρώματα και δέκα αθλητές, μεταξύ των οποίων και ο Παύλος Φαϊτάς, που θα αγωνιστεί στο διπλό σκιφ ανδρών με τον συναθλητή του Στέφανο Καπάκογλου (ΝΟΘ).
Πολυπληθής είναι η ομάδα των Εφήβων-Νεανίδων, που στελεχώνεται από οκτώ πληρώματα και 21 αθλητές, μεταξύ των οποίων και πέντε Γιαννιώτες.
Στο σκιφ νεανίδων θα αγωνιστεί η πρωταθλήτρια Ευρώπης Κατερίνα Γκόγκου, στο αγώνισμα της δικώπου άνευ οι Βασίλης Κωστούλας και Δημήτρης Κούτρας, οι οποίοι κατέλαβαν την 6η θέση στην Ευρώπη, στο διπλό σκιφ ο Λεωνίδας Κοπίδης μαζί με τον αθλητή της Κοζάνης Παναγιώτη Μακρυγιάννη, που κατέλαβαν την 5η θέση, ενώ την πρώτη της εμφάνιση σε μεγάλη διοργάνωση κάνει η αθλήτρια του Ν.Ο.Ι. Δήμητρα Παπαϊωάννου, η οποία θα αγωνιστεί στο αγώνισμα της τετρακώπου άνευ Νεανίδων, μαζί με τις Νικολέτα Δρογαλά (ΝΟΘ), Σωτηρία Μιχαηλίδη (ΝΟΒΑ) και Ευθυμία Κουκλομπέση (ΝΟΒΑ). Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εφήβων θα διεξαχθεί από τις 27 έως τις 31 Ιουλίου.
Η ελληνική αποστολή αναχώρησε την Πέμπτη από την Αθήνα για την Ιταλία, όπου θα προετοιμαστεί για την πολύ μεγάλη αυτή διοργάνωση, η οποία θα συγκεντρώσει συνολικά 1452 αθλητές κι αθλήτριες από 61 χώρες του πλανήτη.
Το διοικητικό συμβούλιο του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων εύχεται καλή επιτυχία στους αθλητές του, καθώς και σε όλη την Εθνική ομάδα.

Σχετικά άρθρα

Ο Ν.Ο.Ι. βραβεύει τους κορυφαίους του 2023

Έλαμψε η γιαννιώτικη κωπηλασία στη γιορτή της ΕΚΟΦΝΣ

Μετάλλια και διακρίσεις για τα «κουπιά» του Ν.Ο.Ι. στη διεθνή ρεγκάτα της Ιταλίας