Αριστερά, η Νεφέλη Ντάρα, που χάρισε ένα από τα τέσσερα μετάλλια στον Ναυτικό Όμιλο Ιωαννίνων, με τον έφορο του συλλόγου Λάμπρο Ρίζο. Στη δεξιά φωτογραφία οι Δημοσθένης Κουτσογιάννης και Άγγελος Ντούσκος, που κέρδισαν το χρυσό μετάλλιο για λογαριασμό του Περιβαλλοντικού Ναυταθλητικού Ομίλου Ιωαννίνων.
ΑθλητικάΑίθουσα Σύνταξης

Διατήρησε τα σκήπτρα του πρωταθλητή ο Ν.Ο. Ιωαννίνων

Τα σκήπτρα του πρωταθλητή Ελλάδος κατάφερε να διατηρήσει ο Ναυτικός Όμιλος Ιωαννίνων, που αναδείχθηκε και πολυνίκης στη Β΄ φάση του 88ου Πανελληνίου πρωταθλήματος κωπηλασίας στη λίμνη της Καστοριάς.

Με τέσσερα χρυσά μετάλλια και ένα χάλκινο στη Β’ φάση των αγώνων και σε συνδυασμό με τα επτά χρυσά, τα τέσσερα αργυρά και τα πέντε χάλκινα που είχαν κερδίσει οι αθλητές του στην Α΄ Φάση, ξεπέρασε τον Όμιλο Ερασιτεχνών Αλιέων και Ναυτικών Αθλημάτων Βόλου (ΟΕΑΝΑΒ) και βρέθηκε στην κορυφή του πίνακα των μεταλλίων για μία ακόμη χρονιά, κατακτώντας συνολικά σε όλες τις κατηγορίες έντεκα χρυσά, τέσσερα ασημένια και έξι χάλκινα μετάλλια.
Χρυσά μετάλλια κατέκτησαν η Νεφέλη Ντάρα στο σκιφ κορασίδων, οι Αγγελική Ευθυμίου, Μαρκέλλα Κολιάκη, Λυδία Σίκαλου και Μαίρη Κάσκαρη στο τετραπλό κορασίδων, ο Κωσταντίνος Καραγιάννης στο σκιφ παίδων και οι Κωσταντίνος Τζοβάρας, Χρήστος Δημητρίου, Αλέξανδρος Ζάρρας και Χριστόφορος Μπριασούλη με πηδαλιούχο την Κλειώ Αικατερίνη Ντάγκα στην τετράκωπο μετά παίδων. Την τρίτη θέση κατέλαβε το τετραπλό των παίδων με τους Στέλιο Δήμο, Αχιλλέα Φραγκόπουλο, Τηλέμαχο Ζυγούρα και Παύλο Κουτσαβέλη.
Εκτός βάθρου, φτάνοντας όμως στους τελικούς, έμεινε η τετράκωπος άνευ των Παίδων με τους Αλέξανδρο Κατσανάκη, Βασίλη Γκανέ, Δημήτρη Καλτσογιάννη και Άγγελο Παπαζαχαρή, που κατέκτησαν την τέταρτη θέση, ενώ στην πέμπτη θέση τερμάτισε το 2ο πλήρωμα της τετρακώπου μετά παίδων με τους Αναστάσιο Πάντο, Βασίλειο Κήττα, Στέφανο Βλάχο, Σπυρίδωνα Νούσια και πηδαλιούχο τη Δήμητρα Ντέμου. Την πρώτη θέση στους μικρούς τελικούς κατέλαβαν το διπλό σκιφ κορασίδων με τις αθλήτριες Παναγιώτα Σίμου και Αικατερίνη Γκρέστα και το 2ο πλήρωμα στο τετραπλό παίδων με τους Δημήτρη Χατζηεφραιμίδη, Αντώνη Βάσιο, Παύλο Κρικώνη και Κωσταντίνο Πάνο, ενώ πολύ καλή παρουσία είχε η Δανάη Κάντα-Πανδή στη 2η συμμετοχή στο σκίφ κορασίδων.
Οι έντεκα τελικοί της Καστοριάς ήταν άκρως ανταγωνιστικοί, με τους τέσσερις να καταλήγουν στα πληρώματα του Ν.Ο.Ι., οι δυο κατέληξαν στον Ναυτικό Όμιλο Βόλου & Αργοναύτες (ΝΟΒΑ), ενώ από ένα χρυσό κατέκτησαν οι Ν.Ο. Θεσσαλονίκης, Ι.Ο. Θεσσαλονίκης, Ν.Ο. Μαυροχωρίου, Ν.Ο. Καστορίας και ο Περιβαλλοντικός Ναυταθλητικός Όμιλος Ιωαννίνων, με τους Δημοσθένη Κουτσογιάννη και Άγγελο Ντούσκο στο διπλό σκιφ παίδων. Με το μετάλλιο αυτό, ο Π.Ν.Ο. Ιωαννίνων έφτασε τα τέσσερα μετάλλια (δύο χρυσά, ένα αργυρό, ένα χάλκινο) και πλασαρίστηκε στην 11η θέση του πίνακα μεταλλίων.
Τους αγώνες παρακολούθησαν εκατοντάδες φίλοι του αθλήματος, οι οποίοι χειροκρότησαν τους νικητές των έντεκα τελικών, καθώς και τα πληρώματα ΑμεΑ, που πήραν μέρος σε αγώνες επίδειξης.

Σχετικά άρθρα

Ν.Ο. Ιωαννίνων: Τίμησε το παρελθόν του με το βλέμμα στο μέλλον

Ο Ν.Ο.Ι. βραβεύει τους κορυφαίους του 2023

Έλαμψε η γιαννιώτικη κωπηλασία στη γιορτή της ΕΚΟΦΝΣ